Festvåningar & lokaler

Festvåningen är grunden för ett lyckat arrangemang. Lokalen ska spegla festlighetens art och antalet gäster. En för stor lokal känns lätt tom och en för liten lokal kan upplevas som för trång. Läget och inredning är minst lika viktigt. Vi samarbetar med ett flertal trevliga lokaler i olika prisklasser i Stockholmsområdet, allt från slott till mycket vackra källarlokaler.

Vi hjälper er gärna att hitta en lämplig festlokal

Var ute i god tid med att boka era lokaler. De är oftast uppbokade långt i förväg, även om det finns möjlighet att hyra på kort varsel också. Hittar vi inte den lokal ni söker – kom ihåg att det går bra att hyra tält med både golv och dekor.

Kontakta gärna dem direkt, se information nedan.

 

BESÖK ÄVEN

Fest & högtid, DJ, musik & underhållning, Vår Facebook-sida, Temafest, Porslin & möbler, Dekor & rekvisita, Personal, Eventbilder, Aktivitetstips, Checklista, Event & arrangemang

 

 

KONSTNÄRSHUSETS FESTVÅNING (KB), CITY

Festvåningen är en historisk gammal klubblokal mitt i Stockholms City för 10-100 personer. Boaserade väggar, liten marmorbar och högt i tak samt en balkong att röka på. Lokalen är lätt att dela upp om man är färre i sällskapet. På Konstnärshuset känner du verkligen historiens vingslag. Enda dagen då du inte kan vara här är på torsdagar - Då träffas konstnärsklubbens medlemmar och äter middag, så som de alltid gjort de senaste 100 åren.

 

FESTVÅNINGEN SJÖ & LAND, CITY

Mitt på Strandvägen, bara ett stenkast från storstadens puls och centrum ligger AGA pontonen eller namnet Sjö & Land. Det är en charmig och personlig lokal inramad av en solig brygga för en drink ut mot vattnet. Lokalen är för 80 personer sittande eller 150 personer på mingel. AGA pontonen på Strandvägen passar bra för en födelsedagsfest, ett mingel eller ett företagsarrangemang.

 

HALLWYLSKA PALATSET, CITY

Ett privatpalats från sekelskiftet 1900 i hjärtat av Stockholm, palatset har flera stämningsfulla och unika lokaler för såväl små sällskap som stora evenemang. Palatsköket tar 30 personer sittande gäster eller för stående tillställning upp till 50 personer. Stora salongen som tar 75 gäster är perfekt för en föreläsning. Palatsgården finns det möjlighet med 150 sittande personer och 250 gäster på mingel eller stående middag, allt är helt skyddad från insyn i en underbar miljö.

 

BORGILA, SÖDERMÄLARSTRAND

Fartyget Borgila ligger vi Södermälarstrand med en vacker utsikt över Riddarfjärden. Från det stora soldäcket på runt 100m2 fångar ert sällskap kvällssolen. Den ligger kvar vid kaj medan festligheterna pågår. Lokalen är för upp till 120 personer. Max antal sittande vid dukning 100 personer. Bestick, tallrikar och möbler för 100 personer ingår i hyran.

 

MEETING ROOM, STOCKHOLM

Vill ni vara nära storstadens puls och nattliv så är Meeting Room på  Kungsholmen lokalen för er. Meeting Room har fyra stora lokaler som passar för stora och mindre företagsfester, konferenser eller utsällningar. Den är ljus med stora glasfönster, betongväggar och vita golv och går lätt att förvandla till en ny upplevelse för varje besök. Önskar ni ta med egen dryck är det möjligt till Meeting Room. Lokalen rymmer 200 gäster på mingel.

 

TVÅLPALATSET, SÖDERMALM

Tvålpalatset på Mariatorget har nu etablerat sig som en av de mest spännande eventlokalerna i Stockholms innerstad. Den lämpar sig för bl a minimässor, konferenser, utställningar och fester. Med sin yta på 750m2, består lokalen av fem mysiga källarvalv som kompletteras av en stor och elegant sal om ca 350m2. Lokalen är för upp till 150 personer.

 

CLUSTRET, SÖDERMALM

Clustret en mycket modern festlokal som ligger i München Bryggeriet, gatuplanet på Söder Mälarstrand 25 med utsikt över Riddarfjärden. En stor lokal i cityläge som passar utmärkt till till både mindre och större fester, allt från 30-850 personer minglande och sittande 400 personer.

 

KULTURFYREN, SKEPPSHOLMEN

Skärgårdskänsla mitt i stan. Lokalerna “Havet” och “Båtlåten”, med vackra vita väggar och spröjsade fönster, är fräscht omgjorda industrilokaler i gamla Mindepartementet som bjuder på varm och familjär atmosfär. Huset spirar av kreativitet och du möter konst och musik från hela världen. Lokalen "Havet" rymmer cirka 90 sittande gäster och lokalen "Båtlåten" rymmer 52 gäster vid middagssittning. Lokalen anpassas även för mingel upp til 150 personer. Du kontaktar själv lokalen för bokning och prisinformation.

 

KOLSKJULET, KASTELLHOLMEN

Mitt i Stockholm, 10 meter från vattnet med utsikt över Djurgården, Beckholmen och Stockholms hamninlopp ligger flottans gamla kolskjul. Nu en modern konferens- & mötesplats; Kolskjulet. Här kan vi hjälpa dig arrangera en minnesvärd fest eller annat evenemang. Läget och lokalerna är perfekta för bröllop, 50-års festen, julfest eller vad just du vill hitta på. I det nyrenoverade Kolskjulet finns en komplett konferens- och eventsal med plats för upp till 150 personer.

 

FYRSKEPPET, BISKOPSUDDEN

En alldeles unik möjlighet att mötas längst ut på Djurgården. Fyrskeppet Biskoppsudden är med sitt röda fyrtorn ett av Stockholms inlopps mest kända landmärken och utsikten från själva fyrtornet måste vara en av Stockholms vackraste. I den varsamt renoverade kajutan sitter ni bra upp till 40 personer, de exklusiva möblerna förstärker den marina känslan.

 

CEDERGRENSKA TORNET, STOCKSUND

Cedergrenska Tornet är en historisk upplevelse. Ett byggnadsverk fyllt med snickarglädje och spännande atmosfär. Lokalen har unika möjligheter att göra er tillställning till en minnesvärd händelse – allt från konferens, bröllop, högtid och andra festarrangemang. Riddarsalen är den största salongen med plats för 120 sittande gäster. Hela tornet kan även bokas för specialarrangemang, då finns plats för 210 gäster. Vid mindre sammankomster kan de andra salongerna användas. Utsikten från takterrassen ger en storslagen vy över Stockholm. När vädret tillåter serverar vi gärna välkomstdrink till gästerna. Den vackra parken som omringar Cedergrenska tornet välkomnar till promenader i konferenspausen eller efter en god måltid. Cedergrenska Tornet ligger i närheten av Stocksunds hamn och ni kommer med glädje hit sjövägen.

 

SO STOCKHOLM, CITY

Den mest centrala bland festlokaler med förstklassigt cityläge i Kungsträdgården. Det transparanta glashuset med flödande dagsljus passar perfekt både som showroom och som festlokal. Till kvällen blir lokalen en del av Stockholms nattliv. Lokalen tar upp till 60 personer sittande och upp till 100 personer till ett mingel.

 

BERWALDHALLEN, DJURGÅRDEN

Berwaldhallen ligger på natursköna Djurgården och har erfarenhet av alla typer av arrangemang, allt från stora orkesterframträdanden och kongresser till soloframträdande och mindre företagssammankomster. Här finns plats för 1300 sittande gäster vid konsert och 900 sittande gäster för konferens, med intilliggande spatiösa foajéer där drinkar och mat kan serveras till alla inbjudna. Foajéerna kan också fungera som möteslokaler och för utställningsarrangemang av olika slag och kan hyras. För mer information gå in på www.berwaldhallen.se

 

LUSTHUSET, LÅNGHOLMENS FOLKHÖGSKOLA

Festlokalen ligger på den natursköna ön Långholmen. Till lokalen hör en stor parkyta som är lämplig för utomhusaktiviteter, familjearrangemang och firmafester. Lokalen är rymlig och flexibel och lämpar sig för tillställningar från 70 till 150 personer.

 

GLASHUSET, LÅNGHOLMEN FOLKHÖGSKOLA

Festlokalen ligger på den natursköna ön Långholmen. Till lokalen hör en stor parkyta som är lämplig för utomhusaktiviteter, familjearrangemang och firmafester. Lokalen är rund med stora fönster som ger ett generöst ljusinsläpp. Lokalen rymmer 80–100 sittande gäster.

 

PÅLSUNDETS MATSAL, LÅNGHOLMEN

Lokalen kan erbjuda er en matsal samt en bardel i separat rum med stor uteplats vid Pålsundskanalen. Lokalen kommer till sin rätt året om. Utöver den stora uteplatsen vid Pålsundets strand har lokalen en matsal med plats för 80 sittande matgäster med möjlighet till 96 med lite trängre dukning, mingel 150 personer. Lokalen ligger i vid det gamla Mälarvarvet. Är ni fler kan man duka upp till 126 sittande personer i smart tältlösning samt mingel för 200 personer under den varmare delen av året.

 

FESTVÅNING BRAZILIA, ÖSTERMALM

Lokalen ligger vid KTH, ett stenkast ifrån Östra station vid Tekniska högskolan. Restaurangen har med 240 sittplatser (120 platser, gatuplan och 120 en trappa upp) stora möjligheter att ha både sittande middag, mingel och bröllop. Lokalen är ljus och har en imponerande takhöjd. Den ligger naturskönt och helt ostört, perfekt för välkomstmingel eller grillning utomhus. Kund kan ta med egen dryck. Finns bra kylmöjligheter.

 

FESTVÅNINGEN KRONAN, SIBYLLEGATAN 2

Välkomna till en av Stockholms mest spännande eventlokaler! Inne i Musik- och teatermuseet på Sibyllegatan 2 kan vi skapa fanastiska förutsättningar för ett lyckat och unikt arrangemang inne i det 400 år gamla huset. Inne i Kronan får ni plats med 350 minglande och ca 250 sittade. Lokalen kan lätt delas av och användas effektivt som både konferenslokal och festvåning. Hyr lokalen som den är, eller låt oss hjälpa till med vår förstklassiga eventservice!

 

TELEGRAFBERGET, SALTSJÖ-BOO

Festvåning Telegraf har ett fantastiskt läge med utsikt över Stockholms inlopp, Lidingö och förbipasserande båtar. Lokalen ligger i Saltsjö-Boo på Skarpövägen 22. Lokalen är godkänd för 250 gäster.

 

EKEBYHOVSLOTT, EKERÖ

Herrgårdsbyggnaden består av en mängd stora och små rum med hemtrevlig och mysig atmosfär. Ekebyhovs slott ligger centralt på Ekerö, vilket gör det lättillgängligt för era gäster. Lokalen passar för bröllop, födelsedagar, firmafester och alla typer av arrangemang med tält utomhus. Slottet är anpassat för sällskap på cirka 30-80 personer

 

SJÖHUSET, LIDINGÖ

En pärla med skärgårdskänsla! Sjöhuset ligger precis intill Breviks småbåtshamn på Lidingö. Terrassen vetter ut mot havet och är perfekt för en drink innan maten eller minglet en varm sommarkväll. Sjöhuset har öppna spisar både utomhus och inomhus. Anländ gärna med båt, kanske en gemensam tur med gästerna från Stockholm city? Lokalen rymmer och är godkänd för 140 personer. Lämpligt antal sittande är 30-120 personer.

 

JÄRLAHUSET, NACKA

Passar till alla tillfällen. Denna festlokal i Nacka erbjuder bra möjligheter för bröllop, födelsedagsfest, studentfest och företagsevenemang. Lokalen lämpar sig även till mindre mässor och rymmer upp till 120 personer sittande till bords! Järla skolväg 15 i Nacka.

 

TÄLTLÖSNINGAR

Om du väljer att ha ditt kalas i och runt ett tält, kan du hitta på nästan vad som helst. Med våra tältlösningar kan du ha ditt drömbröllop i en kohage. Du kan skapa en romersk terrass för den nybakade studenten. Du kan ha tusen och en natt-tema med ett beduintält fyllt av mattor och kuddar på din årliga grillfest. Eller bjuda in till en storstilad middag, där insidan blir en stjärnrestaurang, medan utsidan är sjöutsikt och brygga med tjärdoft. Var, när och hur är helt upp till dig. Storleken bestämmer du också. Det är få saker som kan begränsa möjligheterna.

 

Som sagt, det finns en rad trevliga lokaler som passar alla olika tillställningar.

Gå även in på eventstore.se eller bokalokal.se för att se fler lokaler om så önskas. Lycka till!

 

BESÖK ÄVEN

Fest & högtid, DJ, musik & underhållning, Vår Facebook-sida, Temafest, Porslin & möbler, Dekor & rekvisita, Personal, Eventbilder, Aktivitetstips, Checklista, Event & arrangemang

Om ni vet vad ni vill ha

Om ni vill ha ett pris och förslag

Säbb & Blomqvist Catering · Telefon: 08-615 12 12 · restaurangen@sabb-blomqvist.se