Bufféer

Ska ni ordna privat- eller företagsfest, kanske bröllop, dop, födelsedagsfest eller något annat? Kanske representation i hemmet eller personalfest på jobbet? Den som har lite erfarenhet av livet vet att det är omöjligt att vara alla till lags. Fast med en buffé är det möjligt. Där kan alla hitta sin egen speciella favorit, även om det kan vara svårt att bestämma sig för endast en.

En buffé kan också spegla det tema du söker. Givetvis går det att kombinera bufféerna som man själv vill. Dessa bufféförslag är som sagt förslag. Kom gärna med egna önskemål.

Se även under rubriken Plock- & mingelbufféer, där ni finner ett större utbud på bufféer eller våra populära Säsongsmenyer för alla tillfällen och säsonger.

Önskas klassiska Kalla portionstallrikar eller läckra vegetariska bufféer?

Önskas en trevlig dessert efter er buffé?

 

KUNDFAVORITER:

Veckans mini-buffésmaker | Dagens smaker | Kalassmaker

KOCKEN REKOMMENDERAR:

Köksmästarens smaker | Sköna smaker | Kundfavoritsmaker

 

VIKTIGA FAKTA

I de flesta fall kommer vår mat upplagd så här: Buffén levereras fint dekorerad och färdigupplagd på fat, i skålar etc. Varma tillbehör levereras i värmebox upplagt på fat eller i karott. Nu har vi på Säbb & Blomqvist två val av fat till era bufféer. Om inget anges så använder vi Mateus/Gerberaporslin, som är färgglatt och vackert. Ni kan även få klassiska silverfärgade rektangulära fat om så önskas.

Kontakta oss för kostnadsförslag.

Det ingår inte uppläggningsbestick till bufféerna, det måste hyras om så önskas.

TÄNK PÅ ATT du måste beställa minst 10 av en och samma buffé om inget annat anges. Under helger är minimumantalet 30 personer. Moms 12% tillkommer på alla priser. Eventuell leveransavgift tillkommer. Betalning kontant eller mot faktura med betalningsvillkor 10 dagar netto.

Våra kockar tillagar buffén från grunden på fina råvaror. Vi är glada om vi får er beställning så tidigt som möjligt, helst 5 vardagar innan beställningsdag. Självklart tar vi beställningar senare men då kan vi inte garantera hela vårt utbud. Råvaror skall inhandlas, tillagas och marineras osv. Vi levererar maten hem till er eller ni hämtar den hos oss.

Önskas handskrivna skyltar? 1 sida 95:-, 2 sidor 145:-.

Vi har tyvärr inte uppläggningsbestick gratis, vi hyr gärna det till er.

Önskar ni hyra värmehällar kostar det 200:- styck. Med reservation att för att de kan vara uthyrda hos oss. Men kan hyras av extern firma då.

OBS! Vi kan inte ta ansvar för om någon är kraftigt allergisk. Säbb & Blomqvist Catering verkar i ett restaurangkök och då kan råvaran kontamineras.

 

AKTUELLA SÄSONGSMENYER:

Allt från bufféer, 3-rätters och desserter efter säsong.

Julsmaker, Julsånger, Halloween och Mårten Gås.

Glöm inte plocken innan buffén!

Våra kockar är specialister på att laga delikata plock till drinken – alltid lika populärt!

Nygräddat bröd!

Köp vårt underbart doftande och hembakade filbröd till jobb eller hem. 50:- per limpa. Mums!

Temafest?

Vi har många trevliga bufféer som passar er temafest. För information om respektive dekortema till festen – klicka här eller slå oss en signal på 08-615 12 12. Vi hörs! :)

Veckans minibuffésmaker 145:-/p

Lite bättre än dagens lunch och inte så dyrt som en festlig buffé – nu kan ni köpa en enklare buffé runt hundralappen. Se fliken Lunch, där finner ni veckans minibuffé som en pdf-fil.

Lämna gärna er e-postadress eller ring 08-615 12 12 eller 0709-92 20 20 så kan ni prenumerera på vår minibuffématsedel.

Dagens smaker 155:-/p

Buffé med dagens tillgång på råvaror. Bra om du är sent ute. Vi får fria händer att laga en trevlig buffé till er som innehåller både kött, fisk, passande såser och potatis samt sallad. Det går även bra att diskutera vad vi kan erbjuda er för dagen om ni så önskar. Serveras med hembakat bröd och smör.

Köksmästarens smaker ”miljösmart” 185:-/p

En trevlig buffé där vår köksmästare får fria händer att komponera till er. När du beställer denna buffé blir rätterna en överraskning då rätterna är unika, baserat på vilka råvaror vi har. Våra duktiga kockar kommer skapa rätter utifrån säsong och dagens råvarutillgång. Den passar till lunch eller middag. Den innehåller både kött, fisk, passande såser, plockmat och en trevlig sallad samt potatis. Serveras med hembakat bröd och smör. (Säbb & Blomqvists chokladdessert i litet glas +39:-).

Kundfavoritsmaker 225:-/p

  • Skagenwrap på färska räkor, kräftor och löjrom
  • Tartelett med chèvreost, honung och nötter
  • Lättrökt lax med hyvlad parmesanost
  • Örtsås smaksatt med pepparrot
  • Grillade kryddkycklingfiléspett
  • Solgul couscous med fårost, avokado och grönsaker
  • Kronärtskockssallad med grillade grönsaker och rucola
  • Vitlöksyoghurt med gurka, olivolja och vitlök
  • Surdegsbröd, hästlimpa och smör
  • (Vispad mjölkchoklad ”jivara” med bakad vit choklad och tripple hallon ”sås, torkat och färsk” +39:-/p)

 

Härliga kryddsmaker ”midvinter” 195:-/p

  • Kryddiga grillade kalvfärsspett med smak av citron och spiskummin ”BBQ” (varm)
  • Läskande yoghurtdipp
  • Rostade rödbetor ”au four” chèvreost, valnötter och blad
  • Ört- och rosmarinbakad lax med gremolata
  • Dipp ”provençale”
  • Kryddfärskost med rökt chili, örter och citron i frasig form
  • Solgul couscous med fårost, rödlök och avokado
  • Hembakat ljust bröd, filbröd och smör
  • (Choklad och kolacrème med kanderade nötter +39:-/p)

Klassiska favoritsmaker 185:-/p

  • Rosastekt rostbiff med rostad lök
  • Klassisk potatissallad på delikatesspotatis kryddat med pepparrot och gräslök
  • Skagenrulle på kräftor och räkor med löjrom
  • Sallad på foliegrillade grönsaker, vikentomater, riven västerbottensost och saltrostade solrosfrön samt blad
  • Kallrökt lax med örter, rädisor och blommor
  • Örtsås
  • Tre sorters ost med fikonmarmelad och kex
  • Hembakat ljust bröd, filbröd och smör
  • (Vaniljcrème i glas med bär och crisp +39:-/p)

Globetrottersmaker 145:-/p

  • Romansallad ”caesar” med parmesan, krutonger och caesardressing
  • Cajunsotade kycklingspett
  • Paj med soltorkade tomater, spenat, oliver och fetaost (varm)
  • Tzatziki – yoghurtröra med riven gurka, olivolja, vinäger och vitlök
  • Två sorters dessertostar med fikonmarmelad och kex
  • Hembakat ljust bröd, filbröd och smör
  • (Vit chokladmousse med jordgubbs- och vaniljkompott +39:-/p)

Västkustsmaker 255:-/p

  • Varmrökt lax ”Säbb” med kall löjromssås, finskuren dill och rödlök
  • Rostbiffrulle med friterad lök
  • Potatissallad på delikatesspotatis med pepparrot, örter och vinterrovor
  • Smögenröra med kräftor och räkor i tunnbröd toppat med löjrom
  • Matjessill ”gubbröra” från Klädesholmen med ägg, dill och gräslök i skål med gaffel med filbrödskrutonger och picklad rödlök
  • Grillad sparris med västerbottensost och saltrostade solroskärnor
  • Kvibille gräddädelost och brieost med marmelad och kex
  • Hembakat bröd, hästlimpa och smör
  • (Klassisk jordgubbstårta +35:-/bit)

Orientaliska smaker ”chef's choice” (Kundfavorit!) 195:-/p

  • Kryddkycklingkuber ”bites” med smak av curry, paprika och citron
  • Aivardipp
  • Friterad blomkål med kimchisesamfrön samt dragonmajonnäs
  • Melon- och fetaostsallad med mynta, chili och koriander samt lime
  • Couscoussallad med avokado och saltrostade jordnötter
  • Tzatziki med honung och mynta
  • Morot- och kikärtshummus med kryddig harissa
  • Hembakat ljust bröd, filbröd och smör
  • (Vispad mjölkchoklad med nougat, hallonsås och färska hallon +39:-/p)

Magiska asiatiska smaker (Kundfavorit!) 245:-/p

  • Heta räkor ”miljömärkt” med vitlök och chili samt thaibasilika
  • Limeaioli
  • Grillad kycklingfilé ”pangpang” med Penangcurry
  • Sesam- och sojamajo
  • Mangosalsa ”sweet and sour”
  • Nudelsallad med paksoy, grönsaker i kokossoyasås med koriander
  • Hembakat ljust bröd, filbröd och smör
  • (Kokos- och vaniljpannacotta med bär och crisp +39:-/p)

Magiska vintersmaker  245:-/p

  • Kryddig pastrami med nötoljarostad blomkål med citron och skott
  • Fetaostcrème med chili
  • Burrata med saltrostade mandlar, bakade minitomater, kaprisbär och oliver
  • Lättrökt lax med pepparrotsfärskost, picklad lök och grönkålskrisp samt rostade frön
  • Grillad grön sparris med salami picante
  • Couscous med fetaost, melon och säsongsgrönt
  • Surdegsbröd, hembakat filbröd och smör
  • Bärgazpacho ”sommar” med vaniljcrème och mynta i mindre glas +39:-/p)

Sköna smaker 295:-/p (minimum 20 personer)

Buffén är en mättande trevlig kall plockig buffé som passar utmärkt att äta både som sittande och stående tillställning.

  • Skagenwrap på färska räkor, kräftor och löjrom
  • Tartelett med chèvreost, honung och nötter
  • Pastramilax och örtsås
  • Provencalsk kryddfärskost med finskuren rattatouille i crisp
  • Grillad kycklingrulle ”lolly pop” på spett med tryffelmayo
  • Solgul couscous med fårost, avokado och grönsaker
  • Kronärtskockssallad med grillade grönsaker och rucola
  • Vitlöksyoghurt med gurka, olivolja och vitlök
  • Hummus – kikärtsröra med sesampasta, citron och vitlök
  • Marinerade halstrade pilgrimsmusselspett med mangosalsa
  • Tre sorters ost med inkokt fikonmarmelad och kex
  • Surdegsbröd, hästlimpa och smör
  • (Mörk chokladmousse med passionsfruktcurd och nötter +39:-/p)

Bellissimosmaker 185:-/p

  • Tre sorters italienska charkuterier: prosciutto, coppa och salami picante
  • Kallrökt laxcarpaccio med rostade pinjenötter, blad och parmesanost
  • Örtcrème med pepparrot
  • Krämig pastasallad ”cremoso” med vitlöksdressing, friterad ostronskivling, bacon och haricots verts samt röda mangoldskott
  • Insalata caprese – klassisk italiensk sallad på mozzarella, tomat, färsk basilika, kallpressad olivolja och nymalen svartpeppar
  • Hembakat ljust bröd, filbröd och smör
  • (Hallonpannacotta, lakritscrunch och hallonjuice samt färska hallon +39:-/p)

Tore Wretmans höstsmaker 285:-/p (minimum 20 personer)

  • Kräftskagen med löjrom
  • Rökt röding med olivolja, pinjenötter och parmesanost, serveras med pepparrotscrème
  • Liten karljohanssvamppaj med sticklök och prästost samt örtdipp
  • Renstek ”crisp” med pepparrot och gräslök
  • Kryddgrillad hjortrygg med svampsås (varm)
  • Rotfrukter och mandelpotatis ”al forno” (varm)
  • Sötsyrliga lingonhjortron
  • Brieost med inkokt fikon och ädelost med ”pepparkakscrumble”
  • Hembakat mjukt bröd, knäcke och smör
  • (Hallonmousse, hallonjuice och bakad vit choklad samt färska hallon +39:-/p)

Marockanska smaker 170:-/p

  • Kryddgrillade kycklingspett ”harissa” med saltrostade jordnötter
  • Vitlöksdressing
  • Bulgur kryddat med granatäpple och mynta
  • Marockansk tomatsallad med koriander och krispig rödlök
  • Kikärtor kryddade med spiskummin, sesamfrön, chili och persilja
  • Het fåroströra med olivolja
  • Hembakat ljust bröd, filbröd och smör
  • (Mörk chokladmousse med passionsfruktscurd och pekannötter +39:-/p)

Samossmaker 235:-/p

  • Charkbricka med oliver och ost
  • Marinerade kronärtskockor med hyvlad parmesanost och rucola
  • Citron- och rosmaringrillad majskyckling (varm)
  • Tzatziki
  • Provençalebakad delikatesspotatis (varm)
  • Grekisk sallad med fårost, solmogna tomater, oliver och rödlök
  • Hembakat ljust bröd, filbröd och smör
  • (Mango- och passionsfruktsmousse med browniecake +39:-/bit)

Trygga smaker 170:-/p

  • Skagenröra ”Säbb” i tunnbröd med löjrom
  • Rökt lax med hyvlad västerbottensost och örtsås
  • Pepparkryddad nötpastrami med semibakade tomater och äppelkapris
  • Potatissallad med rostad ostronskivling, rödlök och dijondressing
  • Grillade timjankryddade grönsaker med mozzarella och tomater i färg
  • Två sorters ost och kex
  • Hembakat ljust bröd, filbröd och smör
  • (Vaniljcrème ”marängswiss” med chokladsås, banan och maräng i glas +39:-/p)

Nordiska änglamarksmaker 255:-/p

  • Bakad fjordlax i kub ”citron, vitlök och örter” med ängsblommor
  • Kryddstekt rostbiff ”rulle” med friterad lök och machésallad
  • Pepparotsfärskost
  • Krämig potatissallad med sauce verte och kapris
  • Rostade gotländska betor, balsamicosirap, getost, nötter och blad
  • Lättbakade vikentomater och färska ängsörter
  • Västerbottensostpaj som serveras med skagenröra på räkor och kräftor (varm paj)
  • 2 sorters dessertostar med marmelad och kex
  • Hembakat ljust bröd, rågbröd och smör
  • (Vispad jivarachoklad i glas med fermeterade bär +39:-/p)

Vinterns mindre asiatiska smaker 165:-/p

  • Grillade kycklingfilépett ”pang pang” med Penangcurry
  • Chilimajonnäs
  • Nudelsallad med grönsaker, koriander, chili och lime
  • Mangosalsa ”sweet & sour” med koriander
  • Hembakat ljust bröd, filbröd och smör
  • (Kokos- och vaniljpanacotta med bakad vit choklad och glaserade bär +39:-)

Smaker ”mister French” 325:-/p (minimum 20 personer)

  • Bakad lax med torkade oliver, örter och citron
  • Aioli
  • Paj på vitlöksstekt svamp, tryffelolja och parmesanost
  • Tryffelmayo
  • Grillad majskycklingbröst ”provençale” bakat med rosmarin, backtimjan och citrussmör (varm)
  • Råstekt skivad potatis med vitlök (varm)
  • Rödvinssky med brynt smör (varm)
  • Rostade betor med balsamicosirap, blad och chevréost
  • 2 sorters ost med fikonmarmelad och kex
  • Nybakad baguette, mörkt bröd och smör
  • (Mousse au chocolat med passionsfrukt och färska bär i mindre glas +39:-/p)

Kökets höstfavoritsmaker 235:-/p

  • Dill- och citrongravad lax med hovmästarsås
  • Skaldjurcaesarsallad med räkor, kräftor och riven västerbottenost samt krutonger
  • Parmesan- och dijondressing
  • Grillad sparris med pepparrotshollandaise, parmesanost och rostade hasselnötter
  • Marinerad tunnskivad rostbiff med rostad lök
  • Sallad på rostad primörpotatis, höstens grönsaker och senapsdressing
  • 2 sorters ost med fikon- och lagerbladsmarmelad samt kex
  • Hembakat ljust bröd, filbröd och smör
  • (Färska hallon med vaniljpannacotta och kaksmulor i mindre glas +39:-/p)

Vinterns goda smaker  275:-/p (minimum 20 personer)

  • Hack på Klädesholmens matjessill, ägg och örter
  • Gravad lax ”Säbb” kryddat med citron, dill och cognac
  • Senapscrème
  • Grillad kalvytterfilé med tryfferad rödkål (varm)
  • Gräddstuvade murklor (varm)
  • Potatisterrin med vitlök och backtimjan
  • Rökt rensteksmousse med havtorn i frasig form
  • Jordärtskockscremé med friterad grönkål
  • Rostade vinterbetor med honung, nejlikor och frön
  • Kvibille gräddädel med marmelad och kex
  • Hembakat ljust bröd, filbröd och smör
  • (Choklad och kolacrème med kanderade nötter +39:-/p)

Beirutsmaker 195:-/p

  • Kibbeh – grillad nötfärs på spett med peppar, spiskummin och vitlök (varm)
  • Tabbouleh – bulgur med tomat, bladpersilja och citron
  • Ardishoki – grillade kronärtskockor med säsongens grönsaker och fårost
  • Marockansk paprikasalsa ”relish” med koriander
  • Libanesisk honungsyoghurt med gurka
  • Rostad halloumi i kub med salsa fresca ”tomater i färg på fat” och röda mangoldskott
  • Röra på kikärtor och sesampasta
  • Hembakat bröd, pita och smör
  • (Pannacotta med vanilj och kardemumma samt citrussallad med lime +39:-/p)

Kalassmaker (Kundfavorit!) 245:-/p

  • Provençalekryddad varmrökt lax med örtcrème
  • Skagenklämma med löjrom
  • Paj med fetaost, soltorkad tomat, oliver samt spenat (varm)
  • Gurkyoghurt
  • Getosttartelett med honungsrostade nötter
  • Kryddade kycklingklubbor ”chilidrumsticks” BBQ (varm)
  • Krämig potatisgratin (varm)
  • Chili- och paprikadipp
  • Kronärtskockssallad med färska grönsaker och parmesanost, små tomater och örter
  • Hummus – slät kikärtsröra med sesampasta, citron och vitlök
  • Två sorters dessertost med fikon- och lagerbladsmarmelad samt kex
  • Hembakat ljust bröd, filbröd och smör
  • (Choklad och kola med saltade nötter i glas +39:-/p)

Nicoisesmaker 275:-/p

  • Bakad lax ”nicoise” med rostade oliver, ägg, haricots verts och sardeller samt parmesandressing
  • Potatissallad på delikatesspotatis med sauce verte, rädisor och kapris
  • Citron- och rosmaringrillad kalv med tryffelcrème, machésallad och fikon
  • Salami med råstekt säsongsgrönt
  • Wrap med grön olivtapenad
  • Sallad och blad med vitlöksstekt svamp, solmogna tomater och foliegrillade grönsaker
  • Hembakat ljust bröd, filbröd och smör
  • (Mörk chokladmousse ”After Eight” med smak av frisk mint och färska bär i litet glas +39:-/p)

Kockens primörsmaker  210:-/p

  • Primörsallad med saltrostad potatis, sticklök, morötter och bönor samt dijon- och champagnevinägercrème
  • Råstekta primörer med chilisalami och hyvlad parmesanost samt solroskärnor
  • Lax ”lättrökt” med soyabönor, pepparrotsfärskost, pinjenötter och blad
  • Grillade grönsaker och primörer ”säsong” med mozzarella och rucola
  • Kryddgrillat kycklingbröst med curry och citron samt olivcrust
  • Hembakat ljust bröd, filbröd och smör
  • (Liten skogsbärgazpacho med vaniljcrème och mynta i litet glas +39:-/p)

Spanska tapassmaker 345:-/p (minimum 20 personer)

Buffén är en mättande trevlig kall plockig buffé som passar utmärkt att äta både som sittande och stående tillställning. Allt är i små plastskålar eller i munsbitar.

  • ”Pinchos” vitt rostat bröd, kantareller, bacon, lök och persilja
  • Lufttorkad parmaskinka fylld med fetaost och soltorkad tomatcrème
  • Vitlöksmarinerade räkor med chili och aioli
  • Råstekt grön sparris ”rulle”, chilisalami och torkad druva på pinne
  • Vegetarisk grönsaksceviche med mango, koriander, chili och avokado samt jungfrusallad
  • Coppalindad parmesanost i bit ”24mån”
  • Grillad kyckling på spett ”lolly pop” med citron och tryffelmayo
  • Tortilla ”Italia” med paprika och grön olivtapenad
  • Liten surdegsbaugette med hyvlad parmesanost, rucola, confittomat och fransk kryddfärskost
  • (Vispad chokladcrème med vit choklad och bär i mindre glas +39:-/p)
  • (Önskas alkoholfri sangria? Fruktig kyld sangria +45:-/p)

 

Provencesmaker 235:-/p

  • Tryffelsalami med tomater i färg ”confiterade” med olivolja, svartpeppar och basilika
  • Sallad ”nicoise” med pinjenötter, kronärtskocka och rostad olivcrunch
  • Chèvreosttarte med honung och hackade nötter
  • Helstekt kryddbakad kalv i tunna skivor
  • Primörpotatissallad med dijonsenapsdressing, rökt sidfläsk och rostad ostronskivling
  • Brie med fikonmarmelad och kex
  • Lantbröd, rågbröd med smör
  • (Vispad mjölkchoklad med nougat, hallonsås och färska hallon +39:-/p)

Lilla fransosens smaker 175:-/p

  • Romansallad med kapris, parmesanost och surdegskrutonger
  • Caesardressing
  • Bulgursallad med grönsaker och riven mozzarella
  • Kryddgrillade kycklingspett med citron, rosmarin och timjan ”vive la France”
  • Tryffelmajonnäs
  • Rostade betor med balsamicosirap, blad och chevréost
  • Brieost med fikon- och lagerbladsmarmelad samt kex
  • Hembakad fransk baugette, filbröd och smör med flingsalt
  • (Fransk chokladcremé i mindre glas med bär, riven vit choklad och kokos ”gino” +39:-/p)

Charkbräda ”Ferdinand” 295:-/p (minimum 20 personer)

På trevliga träbrädor med chark och tillbehör i små skålar.

Buffén är en mättande trevlig kall plockig buffé som passar utmärkt att äta både som sittande och stående tillställning. Räcker med en liten assiett och gaffel att äta med.

  • Prosciutto
  • Salami ”picante”
  • Coppa
  • Tryffelsalami
  • Olivtapenad med örter
  • Kronärtskockscrème med chili
  • Manchego
  • Gruyére
  • Bakade tomater
  • Picklade grönsakscruditéer
  • Tryffelmajonnäs
  • Kryddfärskost
  • 2 sorters hembakat bröd med kallpressad olivolja
  • (Crema catalana; krämig dessert med smak av kanel och apelsin, serveras med karameliserade apelsiner. +60:-/p)

Medelhavssmaker ”Cypern” 265:-/p

  • Tzatziki – yoghurtröra med riven gurka, olivolja, vinäger och vitlök
  • Bakade rödbetor med balsamicosirap, parmesanost och färska örter med solrosfrön
  • Lättgravad lax med gremolata, soyabönor, rädisor och rostade pinjenötter
  • Pepparrot- och örtcrème fraîche
  • Grekisk bondsallad med kalamata oliver, tomat, gurka, paprika, lök, fetaost och torkad grekisk oregano
  • Biffteki – på kalvfärs med persilja, vitlök, chili och nymalen spiskummin (varm)
  • Potatissallad med pesto, fårost och blad
  • Grekiskt lantbröd och smör
  • (Choklad i nyans ”Romerska bågar” med crisp och svartvinbär +39:-/p)

Världens smaker 215:-/p

  • Lax ”Bombay curry”
  • Kyckling ”Jamaican spice”
  • Gurkyoghurt med mynta
  • Pico de galo- salsa med rödlök och koriander
  • Sötpotatissallad med torkade aprikoser, ingefära, vitlök, farinsocker och blad
  • Kimchisesamfrögrillade grönsaker med torkade oliver
  • Jalapeñofärskost i wrap med grönsaker
  • Hembakat ljust bröd, filbröd och smör
  • (Mörk chokladmousse med passionsfruktscurd och pekannötter i mindre glas +39:-/p).

Smaker ”Middle East” 325:-/p (minimum 20 personer)

  • Shish kebab tawuk – grillat kycklingspett med orientaliska kryddor
  • Kryddiga färsspett ”kibhe” kryddade med spiskummin, kanel och citron (varm)
  • Vitlöksyoghurt med gurka och mynta
  • Rostad paprikacrème med örter och valnötter
  • Räkor (miljömärkt) med vitlök, chili, rökt paprikapulver och persilja
  • Baba ghanoush – eldad aubergineröra med söt citron och örter
  • Picklade betor, rättika, kål och morötter med krasse och pinjenötter
  • Tabbouleh – couscoussallad med granatäpple, rostade mandlar, aprikoser och fårost
  • Hummus – kikärtsröra med sesampasta, citron och vitlök
  • Dolmadákia – risfyllda vinbladsdolmar
  • Pitabröd, surdegsbröd och smör
  • (Magdansös: pris enligt offert)

Svenska smaker ”nordiska minnen” 345:-/p (minimum 20 personer)

  • Västerbottentarte med löjrom, rödlök och crème fraiche
  • Gubbröra på matjessill, ägg, dill och gräslök i frasig form
  • Gravad lax ”Säbb” med senapsdressing och nyklippt dill
  • Kryddbakade rödbetor med pepparrotskräm, valnötter och ekbladssallad
  • Skagen med färska räkor och kräftor ”tunnbrödsrulle”
  • Mjukbakad grillad kalvrygg med champinjoner och säsongslök ”BBQ” (varm)
  • Kallslagen bearnaise
  • Primörpotatissallad med senapsvinägrett, kapris och sticklök
  • Dessertostar med lagerblad- och fikonmarmelad samt kex
  • Spisbröd, rågbröd och stenugnsbakat bröd med smör
  • (Äppelpaj med vaniljsås +43:-/p)

Italienska smaker 365:-/p (minimum 20 personer)

  • Tomater ”pomme amore” och mozzarella serveras med örter
  • Gödkalv ”58°C” rosmarin, citron, rostad oliv och Dauro olivolja
  • Italiensk Salami picante med råstekt sparris
  • Pasta ”cremoso” med vitlöksstekt ostronskivling, rökt sidfläsk och kronärtskocka
  • Grillad fänkål med hyvlad parmesanost och pinjenötter
  • Olivstekt marinerad lax med trädgårdsörter
  • Örtcrème med kapris
  • Kyckling och svart trumpetsvamp ”rulle” med pistagenötter och tryffelcrème
  • Heta räkor (miljömärkt) Aglio, Olio e Peperoncino
  • Aioli
  • Tortilla de patata med olivtapenad
  • Taleggio och gorgonzolaost med fikonmarmelad och kex
  • Italienskt lantbröd, hästlimpa och smör
  • (Tiramisu +80:-/p)

Asiatiska tempelsmaker 315:-/p (minimum 20 personer)

  • Kimchisesamfröbakad lax ”thai” med limesalt, koriander och chili
  • Limeaioli
  • Räkor (miljömärkt) med vitlök och chili samt thaibasilika
  • Mangosalsa ”sweet and sour”
  • Nudelsallad med paksoy och grönsaker i kokossoyasås
  • Grillade kycklingfilépett ”pang pang” med Penangcurry
  • Soya- och tryffelmayo
  • Vegetarisk grönsakscheviche med avokado, lime och koriander
  • Marinerad rostbiff ”bulgogi” med strimlad chili och saltrostade jordnötter
  • Hembakat ljust bröd, filbröd och smör
  • (Kokos- och vaniljpannacotta ”Mai tai” med ananas, rom och kryddor +39:-/p)

Mumsiga smaker (Kundfavorit!) 295:-/p (minimum 20 personer)

  • Skagenwrap på färska räkor, kräftor och löjrom
  • Tartelett med chèvreost, honung och nötter
  • Pastramilax och örtsås
  • Provencalsk kryddfärskost med finskuren rattatouille i crisp
  • Kalvrygg ”provençale” (varm)
  • Potatisterrin pommes Anna (varm)
  • Bearnaisesås
  • BBQ-sås (varm)
  • Kronärtskockssallad med grillade grönsaker och rucola
  • Vitlöksyoghurt med gurka, olivolja och vitlök
  • Hummus – kikärtsröra med sesampasta, citron och vitlök
  • Marinerade halstrade pilgrimsmusselspett med mangosalsa
  • Tre sorters ost med inkokt fikonmarmelad och kex
  • Surdegsbröd, hästlimpa och smör
  • (Bärgazpacho med vaniljpannacotta och mynta i glas +39:-/p)

Festsmaker från 80-talet 345:-/p (minimum 20 personer)

  • Professor Wretmans skagenröra med löjrom
  • Gubbröra ”i form”, matjessill, ägg, dill, gräslök och syrad rödlök
  • Grillad färsk oxfilé ”pepparstek” med haricots verts lindad med bacon (varm)
  • Pepparsås med smak av cognac (varm)
  • Bearnaisesås
  • Kallrökt lax med pepparrotscrème
  • Grillade grönsaker ”classic”
  • Potatiskaka med västerbottenost (varm)
  • Klassiska dessertostar med marmelad och kex
  • Hembakat ljust bröd, filbröd och smör
  • (Banana split i glas med vaniljcrème, chokladsås, banan och maränger +39:-/p)

Wall-En-Bergsmaker ”classico” 255:-/p (minimum 20 personer)

  • Små wallenbergare (varm)
  • Brynt smör (varm)
  • Potatispuré på mandelpotatis (varm)
  • Rårörda lingon
  • Lökbrässerade gröna ärtor (varm)
  • Pinchos med svamp- och baconfärskost samt persilja
  • Quiche med kräftor, dill och minitomater samt prästost (varm)
  • Örtsås
  • Haricots verts, bacon, vitlöksrostad svamp, blad- och vitlöksdressing ”en salade”
  • Hembakat surdegsbröd, hästlimpa och smör
  • (Vaniljmousse med hjortronmylta i glas +39:-/p)

Eldiga karibiska smaker 285:-/p (minimum 20 personer)

  • Grillad jerkkyckling ”calypso” på spett (varm)
  • Karibisk BBQ-sås smaksatt med mörk rom (varm)
  • Guacamole med koriander och lime
  • Karibiska räkor ”miljömärkt” med chili, rostad kokos och vitlök samt ananas
  • Hot mangosalsa ”sweet & sour”
  • Vattenmelonsallad ”ceviche” med blommor
  • Färskost med rökt chili i frasig form med finskurna grönsaker
  • Sötpotatissallad med torkade aprikoser, ingefära, vitlök, farinsocker och blad
  • Hembakat ljust bröd, filbröd och smör
  • (Kokospanacotta med ananas ”cuba libre” med rom och kryddor +39:-/p).

Vegetariska smaker ”middle east” 195:-/p

  • Matmuffin ”keso och soltorkad tomat”
  • Friterad blomkål med dragonmajonnäs
  • Morotshummus med harissa
  • Bulgursallad med apelsin och chili samt gröna blad
  • Vatten- och honungsmelon med fetaost och chili samt koriander
  • Hembakat ljust bröd, filbröd och smör
  • (Mjölkchokladmousse i glas smaksatt med tonkaböna, körsbärskompott och pistagenötter +39:-/p)

Vegetariska quichesmaker 165:-/p

  • Vegetarisk quiche med fårost, soltorkad tomat och oliver (varm)
  • Kronärtskockssallad med grillade grönsaker, rucola och hyvlad parmesanost
  • Grillade ”vego” tzayspett (varm)
  • Solgul couscous med avokado, rödlök och persilja
  • Vitlöksdipp
  • Hembakat ljust bröd, filbröd och smör
  • Bärgazpacho med vaniljpannacotta och mynta i glas +39:-/p)

Härliga vegosmaker 195:-/p

  • Kikärtsbiff med riven zucchini och jalapeños (varm)
  • Läskande citroncrème
  • Hel bakad blomkål och grillad spetskål samt bakade betor (varm)
  • Grillad sparris med hyvlad parmesan och balsamicosirap
  • Sallad på bulgur, skogschampinjoner, fårost och granatäpple
  • Surdegsbröd, mörkt bröd och smör
  • (Vit chokladmousse med hallonkompott och biscottismulori glas +39:-/p)

Vegetariska smaker ”medelhavet” 245:-/p

  • Chèvrecrème med rostade nötter, honung och blad i crisp
  • Tomater i färg med mozzarella och basilika
  • Vegetarisk quiche med soltorkade tomater, svarta oliver, spenat och fårost (varm)
  • Kronärtskockssallad med färsk sparris, grillade grönsaker och hyvlad parmesanost ”24 mån”
  • Grillade tzayspett ”BBQ” (varm)
  • Solgul couscous med avokado, rödlök och persilja
  • Tzatziki
  •  Kikärtor ”Medelhavet” med balsamicosirap, lök och dragon
  • Hembakat bröd och smör med kornsalt
  • (Hallonmousse i litet glas med vit chokladkross och hallon +39:-/p)

 

För fler vegetariska varmrätter, se även under Vegetarisk Wok och Vegetarisk A la Carte.

 

 

Om ni vet vad ni vill ha

Om ni vill ha ett pris och förslag

Säbb & Blomqvist Catering · Telefon: 08-615 12 12 eller 0709-92 20 20 (jour) · restaurangen@sabb-blomqvist.se