Buffé

Ska ni ordna privat- eller företagsfest, kanske bröllop, dop, födelsedagsfest eller något annat? Kanske representation i hemmet eller personalfest på jobbet? Den som har lite erfarenhet av livet vet att det är omöjligt att vara alla till lags. Fast med en buffé är det möjligt. Där kan alla hitta sin egen speciella favorit, även om det kan vara svårt att bestämma sig för endast en.

En buffé kan också spegla det tema du söker. Givetvis går det att kombinera bufféerna som man själv vill. Dessa bufféförslag är som sagt förslag. Kom gärna med egna önskemål.

Se även under rubriken Plock- & mingelbufféer, där ni finner ett större utbud på bufféer eller våra populära Säsongsmenyer för alla tillfällen och säsonger.

Önskas klassiska Kalla portionstallrikar eller läckra vegetariska bufféer?

Önskas en trevlig dessert efter er buffé?

 

KUNDFAVORITER:

Veckans mini-buffésmaker | Dagens smaker | Kalassmaker

KOCKEN REKOMMENDERAR:

Köksmästarens smaker | Upplevelsesmaker (inkl dessert!) | Kundfavoritsmaker

 

VIKTIGA FAKTA

I de flesta fall kommer vår mat upplagd så här: Buffén levereras fint dekorerad och färdigupplagd på fat, i skålar etc. Varma tillbehör levereras i värmebox upplagt på fat eller i karott. Nu har vi på Säbb & Blomqvist två val av fat till era bufféer. Om inget anges så använder vi Mateus/Gerberaporslin, som är färgglatt och vackert. Ni kan även få klassiska silverfärgade rektangulära fat om så önskas.

Kontakta oss för kostnadsförslag.

Det ingår inte uppläggningsbestick till bufféerna, det måste hyras om så önskas.

TÄNK PÅ ATT du måste beställa minst 10 av en och samma buffé om inget annat anges. Under helger är minimumantalet 30 personer. Moms 12% tillkommer på alla priser. Eventuell leveransavgift tillkommer. Betalning kontant eller mot faktura med betalningsvillkor 10 dagar netto.

Våra kockar tillagar buffén från grunden på fina råvaror. Vi är glada om vi får er beställning så tidigt som möjligt, helst 5 vardagar innan beställningsdag. Självklart tar vi beställningar senare men då kan vi inte garantera hela vårt utbud. Råvaror skall inhandlas, tillagas och marineras osv. Vi levererar maten hem till er eller ni hämtar den hos oss.

Önskas handskrivna skyltar? 1 sida 95:-, 2 sidor 145:-.

Vi har tyvärr inte uppläggningsbestick gratis, vi hyr gärna det till er.

Önskar ni hyra värmehällar kostar det 200:- styck. Med reservation att för att de kan vara uthyrda hos oss. Men kan hyras av extern firma då.

OBS! Vi kan inte ta ansvar för om någon är kraftigt allergisk. Säbb & Blomqvist Catering verkar i ett restaurangkök och då kan råvaran kontamineras.

 

AKTUELLA SÄSONGSMENYER:

Allt från bufféer, 3-rätters och desserter efter säsong.

Bröllop och Asiatiska smaker.

Temafest?

Vi har många trevliga bufféer som passar er temafest. För information om respektive dekortema till festen – klicka här eller slå oss en signal på 08-615 12 12. Vi hörs! :)

Nygräddat bröd!

Köp vårt underbart doftande och hembakade filbröd till jobb eller hem. 50:- per limpa. Mums!

Veckans minibuffésmaker 145:-/p

Lite bättre än dagens lunch och inte så dyrt som en festlig buffé – nu kan ni köpa en enklare buffé runt hundralappen. Se fliken Lunch, där finner ni veckans minibuffé som en pdf-fil.

Lämna gärna er e-postadress eller ring 08-615 12 12 eller 0709-92 20 20 så kan ni prenumerera på vår minibuffématsedel.

Dagens smaker 155:-/p

Buffé med dagens tillgång på råvaror. Bra om du är sent ute. Vi får fria händer att laga en trevlig buffé till er som innehåller både kött, fisk, passande såser och potatis samt sallad. Det går även bra att diskutera vad vi kan erbjuda er för dagen om ni så önskar. Serveras med hembakat bröd och smör.

Köksmästarens smaker ”miljösmart” 185:-/p

En trevlig buffé där vår köksmästare får fria händer att komponera till er. När du beställer denna buffé blir rätterna en överraskning då rätterna är unika, baserat på vilka råvaror vi har. Våra duktiga kockar kommer skapa rätter utifrån säsong och dagens råvarutillgång. Den passar till lunch eller middag. Den innehåller både kött, fisk, passande såser, plockmat och en trevlig sallad samt potatis. Serveras med hembakat bröd och smör. (Säbb & Blomqvists chokladdessert i litet glas +39:-).

Kundfavoritsmaker 225:-/p

  • Skagenwrap på färska räkor, kräftor och löjrom
  • Tartelett med chèvreost, honung och nötter
  • Lättrökt lax med hyvlad parmesanost
  • Örtsås smaksatt med pepparrot
  • Grillade kryddkycklingfiléspett
  • Solgul couscous med fårost, avokado och grönsaker
  • Kronärtskockssallad med grillade grönsaker och rucola
  • Vitlöksyoghurt med gurka, olivolja och vitlök
  • Surdegsbröd, hästlimpa och smör
  • (Vispad mjölkchoklad ”jivara” med bakad vit choklad och tripple hallon ”sås, torkat och färsk” +39:-/p)

 

Härliga kryddsmaker ”midvinter” 195:-/p

  • Kryddiga kalvfärsspett med smak av citron och spiskummin ”BBQ” (varm)
  • Läskande yoghurtdipp
  • Rostade rödbetor ”au four” chèvreost, valnötter och blad
  • Ört- och rosmarinbakad lax med gremolata
  • Dipp ”provençale”
  • Kryddfärskost med rökt chili, örter och citron i frasig form
  • Solgul couscous med fårost, rödlök och avokado
  • Hembakat bröd och smör
  • (Choklad och kolacremé med kanderade nötter +39:-/p)

Klassiska favoritsmaker 185:-/p

  • Rosastekt rostbiff med rostad lök
  • Klassisk potatissallad på delikatesspotatis kryddad med pepparrot och gräslök
  • Skagenrulle på kräftor och räkor med löjrom
  • Sallad på foliegrillade grönsaker, vikentomater, riven västerbottensost och saltrostade solroskärnor samt blad
  • Kallrökt lax med örter och rädisor och blommor
  • Örtsås
  • Tre sorters ost med fikonmarmelad och kex
  • Hembakat bröd och smör
  • (Vaniljcrème i glas med bär och crisp +39:-/p)

Globetrottersmaker 145:-/p

  • Romansallad ”caesar” med parmesan, krutonger och caesardressing
  • Cajunsotade kycklingspett
  • Paj med soltorkade tomater, spenat, oliver och fetaost (varm)
  • Tzatziki – yoghurtröra med riven gurka, olivolja, vinäger och vitlök
  • Två sorters dessertostar med fikonmarmelad och kex
  • Hembakat bröd och smör
  • (Vit chokladmousse med jordgubbs- och vaniljkompott +39:-/p)

Magiska asiatiska smaker  245:-/p

  • Heta räkor ”miljömärkt” med vitlök och chili samt thaibasilika
  • Limeaioli
  • Grillad kycklingfilé ”pangpang” med Penangcurry
  • Sesam- och sojamajo
  • Mangosalsa ”sweet and sour”
  • Nudelsallad med paksoy, grönsaker i kokossoyasås med koriander
  • Bröd och smör
  • (Kokos- och vaniljpannacotta med bär och crisp +39:-/p)

Upplevelsesmaker (Kundfavorit inkl DESSERT!)  235:-/p

  • Sallad på rosmarinbakad färskpotatis med rostad senapsfröaioli
  • Tunnskivade rostbiffsknyten fyllda med picklade grönsakssticks
  • Vegetariska solrosfrömedaljonger smaksatta med chipotlechili
  • Pocherat ägg toppat med strimlad kallrökt lax samt tryffelhollandaise
  • Tomat- och kronärtskockssallad med betor och dijonvinegrette
  • Parmesanstekt aubergine och semitorkad tomat
  • Brödmix med smör
  • Ingår en härlig liten vit chokladpannacotta i glas med lime- och myntamarinerade hallon

Bellissimosmaker 185:-/p

  • Tre sorters italienska charkuterier: prosciutto, coppa och salami picante
  • Kallrökt laxcarpaccio med rostade pinjenötter, blad och parmesanost
  • Örtcrème med pepparrot
  • Krämig pastasallad ”cremoso” med vitlöksdressing, friterad ostronskivling, bacon och haricots verts samt röda mangoldskott
  • Insalata caprese – klassisk italiensk sallad på mozzarella, tomat, färsk basilika, kallpressad olivolja och nymalen svartpeppar
  • Hembakat bröd och smör
  • (Hallonpannacotta, lakritscrunch och hallonjuice samt färska hallon +39:-/p)

Trygga smaker 170:-/p

  • Skagenröra ”Säbb” i tunnbröd med löjrom
  • Rökt lax med hyvlad västerbottensost och örtsås
  • Pepparkryddad nötpastrami med semibakade tomater och äppelkapris
  • Potatissallad med rostad ostronskivling, rödlök och dijondressing
  • Grillade timjankryddade grönsaker med mozzarella och tomater i färg
  • Två sorters ost och kex
  • Bröd och smör
  • (Vaniljcrème ”marängswiss” med chokladsås, banan och maräng i glas +39:-/p)

Kalassmaker (Kundfavorit!) 245:-/p

  • Provençalekryddad varmrökt lax med örtcrème
  • Skagenklämma med löjrom
  • Paj med fetaost, soltorkad tomat, oliver samt spenat (varm)
  • Gurkyoghurt
  • Getosttartelett med honungsrostade nötter
  • Kryddade kycklingklubbor ”chilidrumsticks” BBQ (varm)
  • Krämig potatisgratin (varm)
  • Chili- och paprikadipp
  • Kronärtskockssallad med färska grönsaker och parmesanost, små tomater och örter
  • Hummus – slät kikärtsröra med sesampasta, citron och vitlök
  • Två sorters dessertost med fikon- och lagerbladsmarmelad samt kex
  • Hembakat bröd och smör
  • (Choklad och kola med saltade nötter i glas +39:-/p)

Nicoisesmaker 275:-/p

  • Bakad lax ”nicoise” med ägg, haricots verts, oliver och sardeller samt dressing
  • Potatissallad på delikatesspotatis med sauce verte, rädisor och kapris
  • Citron- och rosmaringrillad kalv med tryffelcrème, machésallad och fikon
  • Salami med råstekt säsongsgrönt
  • Wrap med grön olivtapenad
  • Sallad och blad med vitlöksstekt svamp, solmogna tomater och foliegrillade grönsaker
  • Hembakat bröd och smör
  • (Mörk chokladmousse ”After Eight” med smak av frisk mint och färska bär i litet glas +39:-/p)

Provencesmaker 235:-/p

  • Tryffelsalami med tomater i färg ”confiterade” med olivolja, svartpeppar och basilika
  • Sallad ”nicoise” med pinjenötter, kronärtskocka och rostad olivcrunch
  • Chèvreosttarte med honung och hackade nötter
  • Helstekt kryddbakad kalv i tunna skivor
  • Primörpotatissallad med dijonsenapsdressing, rökt sidfläsk och rostad ostronskivling
  • Brie med fikonmarmelad och kex
  • Lantbröd, rågbröd med smör
  • (Vispad mjölkchoklad med nougat, hallonsås och färska hallon +39:-/p)

Vegetariska smaker ”midle east” 195:-/p

  • Matmuffin ”keso och soltorkad tomat”
  • Friterad blomkål med dragonmajonnäs
  • Morotshummus med harissa
  • Bulgursallad med apelsin och chili samt gröna blad
  • Vatten- och honungsmelon med fetaost och chili samt koriander
  • Bröd och smör
  • (Mjölkchokladmousse i glas smaksatt med tonkaböna, körsbärskompott och pistagenötter +39:-/p)

Vegetariska smaker ”medelhavet” 245:-/p

  • Chèvrecrème med rostade nötter, honung och blad i crisp
  • Tomater i färg med mozzarella och basilika
  • Vegetarisk quiche med soltorkade tomater, svarta oliver, spenat och fårost (varm)
  • Kronärtskockssallad med färsk sparris, grillade grönsaker och hyvlad parmesanost ”24 mån”
  • Grillade tzayspett ”BBQ” (varm)
  • Solgul couscous med avokado, rödlök och persilja
  • Tzatziki
  •  Kikärtor ”Medelhavet” med balsamicosirap, lök och dragon
  • Hembakat bröd och smör med kornsalt
  • (Hallonmousse i litet glas med vit chokladkross och hallon +39:-/p)

 

För fler vegetariska varmrätter, se även under Vegetarisk Wok och Vegetarisk A la Carte.

 

 

Om ni vet vad ni vill ha

Om ni vill ha ett pris och förslag

Säbb & Blomqvist Catering · Telefon: 08-615 12 12 eller 0709-92 20 20 (jour) · restaurangen@sabb-blomqvist.se