Personal

För att allt skall fungera så krävs det duktiga lagmedlemmar där var och en har sina speciella uppgifter. Vårt lag ser ut så här:

tommy säbb

Företagets VD är en pratglad Rättvikspojk som brinner för matlagning, uppläggningar med fokus på färg & form. Han är arbetsmyra och ses ofta ute på olika event, där han med sin kreativitet bygger upp sagolika bufféer till kundernas förtjusning. Krögaren har en gedigen bakgrund i restaurangvärlden som tog sin början på stjärnkrogen; Michell. Andra krogar där han haft en arbetsledande position är; Nils Emils – Clas På Hörnet, Restaurang Hasselbacken, Restaurang Paul & Norbert, Grand Hôtel, Cirkus Restaurang, Gripsholms Värdshus & Hotell, Hässlö Werdshus samt Gripsholms golfkök i Mariefred.

stina blomqvist

Lugn och harmonisk dalkulla som är delägare i företaget och tillika Tommys sambo. Jobbar med det administrativa och som kallskänkschef. Expert på smarriga mackor, sallader och bakverk. Lång erfarenhet inom café- och restaurangvärlden, såsom kökschef på Bolm & Carlssons kök och Gripsholms golfkök. Hon är en mycket trygg och stabil person som inte viker sig en tum och behåller sitt lugna sätt även under de mest stressande situationer.

helene lövblom

Företagets restaurangchef. Hon är oerhört effektiv och snabbtänkt, en kvinna med järnkoll. Helene tar hand om våra lunchgäster i matsalen och stöttar Tommy på kontoret med diverse administrativa uppgifter såsom; personalplanering, offerthantering och fakturering. Bakgrund från Högbo Bruk med Gert Klötzke i spetsen samt en rad andra meriterande krogar.

JOHN KARLSSON

Företagens kökschef och har huvudansvaret i köket. ”Inget är omöjligt” är hans motto. John är personen med huvudet på skaft, har alltid många bollar i luften. John är en glad, redig Upplänning som är lugnet själv. Mycket trevlig, proffsig och ambitiös som sprider glädje och harmoni omkring sig. Vi är mycket stolta över att ha honom i vårt köksteam. Gedigen erfarenhet både från utlandet och Sverige. John har bland annat jobbat på Hässlö Werdshus, Sigtuna stads hotell, Flustret, Friiberghs herrgård och Hall-toll i Norge.

Spiros Fallis

En kille som många önskar att få jobba med. Alltid nära med ett leende vilket vi ser som en oerhört bra egenskap i vårt gäng. Har en bakgrund från världens gourmetkrogar. Då han nu kliver in på ny mark med lunch och catering så kan vi nyttja hans kompetens och lyfta vårt goda renommé till ännu högre höjder. Spiros har tävlat i årets unga kock 2013 och kom på 4:e plats, han har även jobbat på gästspel med Christer Lingström från Edsbacka krog, Christer var coach åt honom för årets unga kock 2013 och vi hoppas att Spiros kommer till final i Årets kock nästa år. Han har jobbat i Frankrike på La gazzetta och här i Sverige på en av Stockholms bättre krogar såsom Mathias Dahlgren och Gyldene Freden.

CHRISTIAN REIMERINGER

Christian är en mycket duktig kock som har en gedigen bakgrund med en rad kända kockar såsom Melker Andersson och Terje Ness. Några krogar att nämna är Den Gyldene Freden, Pärlan i Reykjavik, Fredsgatan 12 och ORO i Oslo. Hans mat är både modern och klassisk med höga smaker som för vår mat till en helt annan nivå. Christian är mycket omtyckt av kollegor som även ser och lär sig av hans sätt att jobba med olika arbetsmetoder. Alla delar hans filosofi: att laga mat av högsta kvalitet med förstklassiga råvaror, och med omsorg.

ANDREAS LINDBERG

Andreas är en lugn person som sprider trygghet och harmoni runt omkring sig. Hans sätt att jobba med färg och form är vi mycket stolta över och det är en otroligt viktigt del i cateringen. Oftast är det honom som man ser lägga olika större dekorationer i köket. Som vi ser det så är den kunskapen oerhört viktigt för både ögat och smaken. Andreas kommer från Gotland, han har en gedigen bakgrund från gourmetkrogar på Gotland där de jobbar med bra lokala råvaror som hanteras med mycket kärlek. Andreas har även jobbat på Tures och andra krogar i Stockholm.

CAROLINE ERICSON

Alltid med ett leende och huvudet på skaft ser man Caroline i kallskänken. Hennes passion för mat och matlagning gör att Caroline sköter kallskänken på en mycket trevlig och hög nivå. Genom att efterfråga närproducerade lokala råvaror vill hon utveckla kunskapen, marknaden och medvetandet. Caroline kommer från Stockholms kända krogvärld, bland annat Villa Pauli i Djursholm samt Stockholms Fisk. Vi är mycket stolta över hennes noggrannhet och kontroll på varje beställning.

BJÖRN LÈVIN

Den enda riktiga 08:an i köket som är vår lunchansvariga på Alecta. En mycket trevlig, arbetsam och duktig karl som äskar att jobba. Björn har stor erfarenhet av krogvärlden i Stockholms och har varit verksam som både kock och souschef på krogarna Hannas krog, KB och Hasselbacken. Hans specialitet är fisk, som kommer från hans tid på Stockholms fisk. Sist så var han kökschef på Addfood Catering. Vi är mycket glada att ha en sådan person i vårt gäng.

KARIN HANSSON

En tjej som har ansvar för dekor på catering och event. Karin har en gedigen meritlista – allt från stjärnkrogar till café. bl.a. så har hon jobbat på Stallmästargården och strandbryggan, hon kommer närmast från Stadshusets restauranger, som serverar både nobelmiddagar och övriga stora tillställningar. Det är henne ni ser ute på fältet på eventen som servitris eller i vår restaurang. På ett tryggt och säkert sätt ger hon kunderna en totalupplevelse som vi är mycket stolta över. Karin sköter även konferensservicen och lunchen på vår restaurang. Hon är mycket omtyckt av kunder och medarbetare. Vi är väldigt glada att ha henne i vårt gäng då hon sprider positiv stämning och lugn som är så viktigt i ett företag.

SERVITÖRER/SERVITRISER, BUDKILLAR & DISKARNA.

Personerna som är minst lika viktiga och det är våra servitriser och servitörer som ni oftast möter på plats hos er. De som gör ett oerhört jobb med fingertoppkänsla på varje event. Sedan så har vi personerna som levererar maten till er, alltid med ett leende och sist men inte minst vår underbara diskare Pablo som alltid ställer upp där det behövs.

Säbb & Blomqvist Catering · Telefon: 08-615 12 12 eller 0709-92 20 20 (jour) · restaurangen@sabb-blomqvist.se