Vitt vin

Les Petites Jamelles Grenache Blanc, Frankrike. 195:- (Glas 60:-)

Frisk doft med ton av citrus, fläder och mineral som kommer igen i smaken. 195 Glas 60 Ett vin som passar till ett brett spektra av maträtter, ett utmärkt buffévin. Passar även till lite lättare kycklingrätter och naturligtvis till fiskrätter.

Bouchard Chardonnay, Frankrike. 195:-

Frisk och fruktig doft med inslag av päron, mango och grapefrukt. Intensiv och mjukt fruktig smak av aprikos och annanas. Detta vin gör sig bra till fiskrätter med lite mera smak, tex grillad lax eller en smakrikare kräftsallad.

Jules Muller Riesling, Frankrike. 215:-

Ren doft med tydlig mineralkaraktär och inslag av päron. Ung och frisk smak av mineral och päron. Ett friskt och fräscht vin som gör sig bäst till skaldjursrätter som inte är för kraftiga i smaksättningen, passar även bra till vita fiskrätter.

Santa Ana ECO Torrontes, Argentina. 210:-

Aromatisk doft med inslag av jasmin, tropisk frukt och citrus. Frisk och fyllig smak med toner av tropisk frukt. Detta vin gör sig bäst till rätter mer lite kraftigare smaker så som grillad kyckling eller fisk och skaldjursrätter med lite mer vågad smaksättning där det exempelvis kan finnas chili.

Montevina Chardonnay, USA. 235:-

Diskret doft med toner av citrus och smör. Fruktig smak med inslag av päron, citrus och vanilj. Ett lite kraftigar alternativ på vitt vin som samspelar bra med rätter som tex saffranskryddad fisk gryta eller varför inte en grillad tonfisk.

Alla vinflaskor är 75 cl om inget annat anges.

Säbb & Blomqvist Catering · Telefon: 08-615 12 12 eller 0709-92 20 20 (jour) · restaurangen@sabb-blomqvist.se