Rött vin

Les Petites Jamelles Grenache Rouge, Frankrike. 195:- (Glas 60:-)

Inbjudande doft av syltiga frukter, kryddor och örter. Harmonisk smak av svarta vinbär, körsbär och lakrits. Ett vin som passar till ett brett spektra av maträtter, ett utmärkt buffévin. Passar även till lite kraftigare kycklingrätter och rätter med fläskkött och även till lamm.

Bouchard Pinot Noir, Frankrike. 195:-

Inbjudande doft av röda bär och frukter, kryddor och örter. Harmonisk smak av svarta vinbär & friska körsbär. Passar bra till både grillade fiskrätter om den serveras lätt kyld till pasta,kyckling och kalvrätter .

Santa Ana ECO Cabernet Sauvignon, Argentina. 210:-

Kryddig doft med inslag av svarta vinbäroch röda bär. Mjuk och välbalanserad med samma bär som i doften. Ett vin som kan kombineras med de flesta röda kötträtter och passar även bra till ost.

La Mascota Shiraz, Argentina. 235:-

Stor fruktig doft med fatkaraktär. Smaken är kraftfull med toner av plommon, vanilj, lakrits och fat. Detta vin går hand i handske med grillade eller stekta nötköttsrätter, gärna med lite kraftigare såser och tillbehör.

Bouchard Cote du Rhone, Frankrike. 215:-

Lätt pepprig doft som kommer igen i smaken tillsammans med röda bär. Ett utmärkt alternativ till exempelvis rustika husmansrätter.

Azabache ECO Crianza, Spanien. 220:-

Kryddig doft av röda bär och vanilj. Mjuk och kryddig smak med fatkaraktär. Passar bra till tapas, ostar och rätter med lite kraftigare smaksättning.

Alla vinflaskor är 75 cl om inget annat anges.

Säbb & Blomqvist Catering · Telefon: 08-615 12 12 eller 0709-92 20 20 (jour) · restaurangen@sabb-blomqvist.se