Champagne & mousserande

Jean Loius Blanc de Blanc, Frankrike. 185:- (Glas 60:-)

Fruktig och lätt blommig doft, frisk och fruktig smak av päron och citrus med en lätt brödighet i eftersmaken. Trevligt mingelvin som även passar till snittar med klassiska ingredienser.

Massé, Frankrike. 455:-

Elegant doft av gula äpplen och citrus, smaken är klassiskt elegant med citrus och mieral. En Champagne som gör sig bra både som en lyxigare välkomst drink men även utmärkt till allehanda skaljdursrätter.

Lanson Black Lable, Frankrike. 580:-

Brödig doft med ton av mogna äpplen och grapefrukt. Fruktig smak med livlig syra och touch av äpplen. Som de flesta Champagner så gör sig även Lanson bäst ihop med skaldjur, detta är ett 100%-igt vin till tex en skaldjursplatå. Naturligtvis går det utmärkt att dricka detta utan tillbehör.

Lanson Rosé, Frankrike. 695:-

Ung och bärig doft av smultron och jordgubbar, smaken är frisk och bärig i linje med doften. Passar till allt från sommarens jordgubbar till de klassiska skaldjuren.

Lanson Gold Lable, Frankrike. 1999. 795:-

Krispig doft av gula äpplen och aprikoser. Smaken är fruktig, smakrik och med tydlig brödighet. Detta vin gör sig riktigt bra till ostar som tex kittost, men absolut bäst gör det sig helt utan något till, en ren njutning.

Alla vinflaskor är 75 cl om inget annat anges.

Säbb & Blomqvist Catering · Telefon: 08-615 12 12 eller 0709-92 20 20 (jour) · restaurangen@sabb-blomqvist.se