Plock & mingel

Vi blandar alla dessa begrepp till en enda lista bara för att underlätta för just dig. Du får då en roligare och lite mer varierande tillställning med dessa små härligheter. Är det något ni saknar så försöker vi självklart lösa det.

Snabblänkar:

Plock | Lyxplock | Plock i silversked | Pinchos | Miniplocktallrik | Dubbla snittar | Minismørrebröd | Cocktailtunnbrödsrullar | Cocktailwraps | Cocktailspett | Fyllda glas | Frasiga friterade knyten | Snacks | Chokladdoppade jordgubbar | Dipp/tapas | Plock & mingelbufféer | Plock & mingeltallrikar

TÄNK PÅ ATT du måste beställa minst 10 av en och samma plock eller buffé. Under helger är minimumantalet 30 personer. Moms 12% tillkommer på alla priser. Eventuell leveransavgift tillkommer. Betalning kontant eller mot faktura med betalningsvillkor 10 dagar netto.

Våra kockar tillagar buffén från grunden på fina råvaror. Vi är glada om vi får er beställning så tidigt som möjligt, helst 5 vardagar innan beställningsdag. Självklart tar vi beställningar senare men då kan vi inte garantera hela vårt utbud. Råvaror skall inhandlas, tillagas och marineras osv. Vi levererar maten hem till er eller ni hämtar den hos oss.

I de flesta fall kommer vår mat upplagd på fat, i korgar eller som vi kommit överens om. Det är bara att ställa fram till era gäster! Vi använder oftast Mateusporslin som är färgglatt och vackert.

Nu kan man köpa till lyxengångsplastskålar i alla möjliga tuffa former, de lyfter upp tillställningen till en helt annan nivå. Perfekt om man vill gå runt och mingla samt äta på stående fot. Lite lyxigare och lite dyrare. Önskas dessa så tillkommer det en kostnad på 25:-/p.

Vi lägger upp i passande skålar, korgar och fat. Beräkna ca: 3–4 plockmat för en kortare cocktail, 6–8 plockmat för en längre cocktail och ca: 10–11 plockmat som en middag.

 

Ni väljer er smakfavorit nedan – vi väljer gärna passande produkter till respektive plock.

Kärt barn har många namn. Allt från plock, canapéer och snittar. Här förklarar vi skillnaden. Välkommen in i vår matvärld!

Canapéer

En liten läcker rund munsbit med exklusivt pålägg. Den extra matglada slukar den med en större tugga. Andra tar två mindre. Oftast på ljust bröd, kavring eller vårt hembakta rågbröd.

Moderna snittar

Små, enkla och öppna smörgåsar som man gärna bekantar sig med.

Dubbla snittar

Se under rubriken Frukost & konferens.

Minitarteletter

Mördegsskålar som fylls med önskat val. Lätt att äta, lätt att förälska sig i ...

Minibouchéer

Små bakelser som fylls med önskat val. Frasigt goda till plock som är lite krämigt.

Frasiga, friterade knyten

Små trevliga knyten som äts på stående fot. Så kallad finger food som är ett lite mer matigt alternativ.

24:-/bit

Dagens plock

Med dagens tillgång på råvaror. Bra om du är sent ute. Vi får fria händer att laga trevligt plock till er som innehåller allt från kött, fisk, skaldjur, kyckling och vegetariskt beroende hur många ni beställer. Det går även bra att diskutera vad vi kan erbjuda er för dagen om ni så önskar.

29:-/bit

Plock

Allt från canapéer, snittar och finger food till minitarteletter och inbakade härligheter.

• Skagenröra på färska räkor, kräftor och dill samt löjrom
• Chèvrecrème med rostade nötter, honung och blad
• ”Pinchos” vitt rostat bröd, kantareller, bacon, lök och persilja
• Gubbröra på matjessill med kokt ägg, dill och gräslök
• Stekt wraprulle med jalapenocremé, paprika och pistagenötter
• Rökt rensteksmousse med pepparrot och gräslök
• Fransk kryddfärskost med finskuren rattatouille
• Rouqfordcrème med honungsglaserad valnöt
• Brieost med druva på kex
• Kronärtskocksröra med krasse i frasig form
• Lufttorkad parmaskinka fylld med fetaost och soltorkad tomatcremé
• Kvibille gräddädelmousse med honung och valnötscrisp
• Brieost ”lollypop” med hasselnötscrunch 
• Vegetarisk ”Middle East”-hummus med nötter, frön och blad
• Fetaoströra med chili och rostad olivcrunch
• Rostbiffrulle med pepparrotsfärskost
• Dill- och cognacgravad lax ”tartar” med hovmästarsås
• Chevréost med tryffelhonung och pistagenötter
• Taleggiotärning på dinkelknäcke och päronmarmelad
• Tapenad ”Kalamata” med chili och persilja på crisp
• Kallrökt laxrulle med pepparrot
• Brieost ”sandwich” på filbröd med semitorkad druva och vattenkrasse
• Coppalindad parmesanost i bit ”24mån”

39:-/bit

Lyxplock

Allt från canapéer, snittar och finger food till minitarteletter och inbakade härligheter.

• Kyckling och svart trumpetsvamp ”rulle” med pistagenötter och tryffelcremé
• Kallrökt lax ”torn” med pepparrotsfärskost, dill och rödlök
• Potatis ”blini” med löjrom, citrus och rödlök
• Kryddsotad oxfilé med dragoncremé ”Biff med bearnaise”
• Laxpastrami kryddat med koriander och chili samt limefärskost
• Anklevermousse med fikonmarmelad och syltade äpplen
• Hummer- och kräftröra ”skagen” med färsk dragon och löjrom
• Löjrom ”taco” med västerbottensost, rödlök, dill och citroncrème
• Miniräksmörgås med ägg och majonnäs
• Anklevermousse på krutong med ingefära och rostad kakaoböna
• Tryffelmarinerad manchego och prosiotto
• Vietnamesisk färsk vårrulle med grönsaker och böngroddar samt soya- och chilidipp
• Vegetarisk rostad pumpasallad med örter och saltrostade frön i skål med gaffel
• Ört- och citrus tempererad fjordlax med löja, sauce verde och torkad kål
• Sotad tonfisk med sesamfrön och ingefäradipp samt kryddig soya i skål
• Oxfilé bakad i tryck, crosstini och pepparrot samt krispiga nötter
• Gravad röding med dillmousse, räka och pepparrot på rågbröd
• Råstekt grön sparris ”rulle”, chilisalami och torkad druva på pinne
• Matjessill ”Sommar och sol” örter och gräddfil med picklad rödlök
• 3 x pumpa- picklad, bakad, rostad (Säsong september-mars)
• Kalvtartar med löjrom och salttorkad kapris på crostini (minimum 20 personer)
• Jordärtskocka ”cremé” med picklad lök och svartkål (minimum 20 personer)
• Ostron med schalottenlöksvinäger, tabasco och limedressing samt koriander (minimum 20 personer)

39:-/sort

Plock i silversked

Allt från crème, crisp och andra trevligheter. Silverskeden returneras.
TÄNK PÅ ATT du måste beställa för minst 20 personer av rätterna nedan.

• Bakad lax med crème ninoncremé, löjrom och gräslök
• Hällstekt oxfilé med karamelliserad lök, tryffelmajonnäs och krutong
• Sotad tonfisk i sked med råkost, picklad chili och örtcremé
• Matjesill från Klädesholmen, ägg, dill och gräslök samt kavringcrisp
• Lågtempererad biff med blad, chilimajonnäs, syrad lök och koriander
• Skagen ”Säbb” med löjrom
• Getost ”krisp” med tryffelhonung
• Jordärtskocka ”crème” med pilgrimsmussla
• Sesamstekt tonfisk med chilimayo, syrad lök, asiatisk rättika och gräslök

35:-/sort

Pinchos

Pinchos brukar vara "spetsad" med spett eller tandpetare, ofta en bit bröd är det med. Är ett socialt och lite mer mättande alternativ till er tillställning om så önskas.
Välj just efter ert tycke och smak.

• Kantarellfärskost med bacon, lök och persilja
• Prosciutto med nymald svartpeppar och vitlöksfärskost samt syrad lök
• Citrusfärskost, parmesanost och semibakade tomater samt rucola (vegetariskt)
• Kräft- och räkröra med kallrökt lax och kokt ägg
• Getost ”chèvre chaud” med valnötter, honung och parmaskinka
• Anklevermousse med fikon- och lagerbladsmarmelad samt blad
• Salami ”picante” med brieost, rödlök och olivcrunch

39:-/sort

Miniplocktallrik

Minplocktallrikar (10 x 6 cm) som var och en äter ifrån med gaffel. Små anrättningar som är nytt, spännande och trevligt! Perfekt att äta både som stående eller på sittande tillställning. Mindre gaffel behövs – kan hyras vid behov. Tallrikarna skall returneras.
TÄNK PÅ ATT du måste beställa för minst 20 personer av rätterna nedan
.

• Grillad lavain med skagen på räkor och kräftor, citron och dill samt löjrom
• Minitapastallrik med olika charkuterier, manchego och olivolja
• Kallrökt lax med hyvlad parmesansost, pinjenötter och röda mangoldskott samt pepparrotsfärskost
• Gubbröra ”Säbb”, matjessill, ägg, dill, gräslök, syrad rödlök och nybakat rågbröd
• Lax ”kallrökt” pepparotscremé, crostini, nöt vinegrete, syltad rödlök och vattenkrasse
• Löjrom med crème fraiche, rödlök och citron, serveras med hembakat stenugnsbröd
• Italiensk minitallrik: Grillade kronärtskockor med parmaskinka, sparris, fetaost samt rostade pinjenötter, serveras med pesto och bakade Vikentomater
• Gravad lax med dillgremolata, senapscrème fraiche, soyabönor, saltrostade solroskärnor och rädisor
• Ädelost ”Kvibille” med valnötscrisp och fruktbröd
• Västerbottentarte med löjrom, finhackad rödlök och syrad grädde

29:-/bit

Dubbla snittar

Valfri fyllning. Välj mellan greppvänliga eller garnerade.

• Skagenröra ”Säbb” med färska räkor och kräftor 
• Kallrökt lax med Philadelphiaost, pepparrot, rödlök och dill
• Kycklingröra med curry och bacon
• Varmrökt lax med kapris, dill och lök
• Röra med rökt gårdsskinka, fransk senap och persilja
• Vegetarisk med soltorkade tomater och färskost samt basilika
• Citrusfärskost, parmesanost och semibakade tomater samt rucola (vegetariskt)
• Julsnittar – se under Juletid

39:-/bit

Minismørrebrød som plock

Litet trevligt smørrebrød som plock? Dessa är ca 6 cm i dm. Är stansat smörat bröd. Lite mer mättande alternativ till er tillställning om så önskas. Välj just efter ert tycke och smak.

• Handskalade räkor med ägg, majonnäs och dill
• Brieost med salami, confitkokt tomat och timjan
• Kallrökt lax med dillfärskost kryddad med pepparrot samt picklad gurka
• Skagenröra på färska räkor, kräftor och avokado samt ägg
• Gravad lax med senapssås
• Parmaskinka med soltorkad tomat och fetaoströra samt timjan
• Lättrökt kalkon med Philadelphiaost light
• Rostbiff med saltgurka och potatissallad samt friterad lök
• Köttbullar med rödbetssallad
• Kycklingbröst med currymajonnäs och knaperstekt bacon
• Ädelost med paprika och fikonmarmelad
• Rökt rensteksmousse med gräslök och pepparrot
• Rökt kalkonbröst med romansallad och bacon samt senapsfärskost
• Matjessill med kokt ägg, dill och gräslök samt potatis
• Charkuterier med soltorkad tomat och fetaoströra samt timjan

29:-/bit

Cocktailtunnbrödsrullar eller cocktailwraps

Lite mer mättande alternativ till er tillställning om så önskas.
Välj just efter ert tycke och smak.

• Röra ”skagen” på färska räkor och kräftor med löjrom
• Röra på kallrökt lax med örtfärskost och pepparrot
• Röra på rökt gårdsskinka, purjolök och pepparrot
• Röra på matjessill från Klädesholmen, ägg, dill och gräslök
• Röra på grön olivmix med färskost och paprika (vegetarisk)

39:-/spett

Cocktailspett

Fröjd för ögat fröjd för gom. Lägg gärna till några cocktailspett till er plock- och mingeltillställning. Ett bra komplement till annat plock.
TÄNK PÅ ATT du måste beställa för minst 20 personer av rätterna nedan.

• Kycklingspett ”yakitori” (2 spett/person)
• Minimozzarella- och cocktailtomatspett med basilika
• Pilgrimsmusselspett ”sweet and sour”
• Fruktspett med exotiska frukter såsom ananas, kiwi och jordgubbar
• Sotat tonfiskspett med sesamfrön och thaisås samt ingefäracrème
• Vegetariskt spett med fetaost, zucchini och rostad paprika
• Pestogrillat kycklingspett med kryddig fårostcrème
• Asiatiskt kycklingspett med chili, ingefära och thaibasilika
• Tandoorikycklingspett med raitadipp

49:-/glas

Fyllda glas

Känn lyxen flöda och ert glas er göda ...
TÄNK PÅ ATT du måste beställa för minst 20 personer av rätterna nedan.

• Caesarsallad med kryddmarinerad grillat kycklingspett
• Vegetarisk grönsaksceviche med mango, koriander, chili och avokado samt jungfrusallad
• Harissagrillad kyckling, solgul couscous, grillade grönsaker och granatäpple samt vitlöksdressing
• Liten nudelsallad med pilgrimsmusselspett och mangosalsa med koriander
• Skaldjursceviche med jungfrusallad, koriander och chili samt krutong
• Liten nudelsallad ”Asien” med kokosmarinerad rostbiff, chili och jordnötter
• Inkokt laxkub på spett med fänkål- och dillsallad samt örtsås
• Kycklingklubba ”drumstick” med chili, ananaschutney och couscous
• Västerbottensostcaesarsallad med pilgrimsmusselspett och dijondressing

39:-/bit

Frasiga friterade knyten

Varför inte blanda klassiker med något nytt till er plockmat?
TÄNK PÅ ATT du måste beställa för minst 20 personer av rätterna nedan.

• Fetaost, chili, spenat och soltorkad tomat
• Kantareller, västerbottensost och persilja
• Kräftstjärtar, dill och parmesanost
• Tandoorikyckling, valnötter och fetaost
• Kyckling, kokosmjölk, röd curry och krispiga grönsaker
• Parmaskinka, chèvreost och soltorkade tomater
• Filocigarr med jalapeños, pistagenötter och getfärskost
• Rökt lax med västerbottensost, sticklök och kantareller

Jordgubbar

Snacks och chokladdoppade jordgubbar

Jordnötter, chips, chilinötter och salta pinnar, blandat eller var för sig. 20:-/p

Säbb & Blomqvists lyxnötblandning 20:-/p

Chokladdoppade jordgubbar dagspris ca: 10:-/st

48:-/p

Dipp/tapas

I stället för jordnötter och snacks till drinken kan ni välja ett matigare alternativ om så önskas.

Att dippa med

Välj två favoriter av följande: Nachos, pitabröd, grissini, ostkex, grönsaksstänger, friterade tortillachips.

Att dippa i

Välj två favoriter av följande: Grekisk fetaost med chili, rostad paprika, guacamole, bönor, tzatziki, hummus, ädelostcrème, auberginecrème, tomatsalsa, tacodipp, tapenad.

Plock- och mingelbufféer eller plocktallrikar

Mindre än mycket, men mycket mer än lite. Kalla det plockbuffé om du vill. Dessa smakfulla mindre munsbitsmenyer representeras av ett rikt och varierande utbud av smaker. I menyerna ingår cirka en av varje sort till en person.

TÄNK PÅ ATT du måste beställa för minst 20 personer av rätterna nedan. Moms och eventuell leveransavgift tillkommer.

Önskar ni dessa bufféer eller plocktallrikar nedan som en mättande meny
så tillkommer det en kostnad på 50:-/p. Förutom mer mat så ingår en potatissort,
passande för buffén.

Till våra menyer så kan man hyra dryckesclips, s.k. mingelclips, där man kan hänga drycken på tallriken. Ett mycket bra sätt att kunna ha en hand fri för att lätt kunna äta med medan man minglar runt. Kostnaden för dessa är endast 4:-/styck.

Vi rekommenderar liten gaffel och assiett till plock & mingelbufféerna.

Önskas en klassisk ”kall portionstallrik”? Klicka här. 185:-/p

Italienska mingelsmaker

Bruchetta med soltorkad tomatcremé och parmaskinka fylld med färskost · salami Napoli med fikonmarmelad och taleggio · grillad Focaccia fylld med mozzarella och coppaskinka · kyckling på spett fylld med pesto · gorgonzolamousse med honungsglaserad pekannöt · heta räkor på sked med salviacréme · al caprese-spett med mozzarella och tomat.

195:-/p

Thailändska mingelsmaker

Minisatéspett på kyckling med jordnötscrunch och asiatisk kålsallad · skaldjursceviche i glas med avokado, lime och koriander ·  vegetarisk färsk vårrulle med soya- och sesammayo ·  liten nudelsallad med kokosmarinerad rostbiff i skål · heta räkor med thaibasilika och mangosalsa ”sweet & sour” i skål med gaffel · fruktspett med exotiska frukter såsom ananas, kiwi och jordgubbar.

165:-/p

Favoritmingelsmaker

Kryddsotad oxfilé med dragoncremé ”biff bearnaise” · skagen ”Säbb” med kräftor och färska räkor toppat med löjrom · fransk kryddfärskost med finskuren rattatouille i frasig form · kycklingrulle med svart trumpetsvamp och pistagenötter samt tryffelcremé · pepparrotsterrin med kallrökt lax · brieost, hästlimpa semitorkad druva och vattenkrasse.

185:-/p

Nordiska mingelsmaker

Klämma på färska räkor och räkor · dillmousse med löjrom och hackad rödlök · kallrökt lax med rödlök, dill och färskost på pumpernickel · terrin på matjessill, gräddfil och picklad lök på kavring · rökt renstek med pepparrot och gräslök i frasig form · Kvibille gräddädelmousse med honungsrostad pekannöt · quiche med kantareller och västerbottensost samt örtdipp.

180:-/p

Medelhavsmingelsmaker

Grillad kyckling på spett ”lolly pop” med citron och salvia samt paprikadipp · Chèvremousse med honungsrostad pekannöt · tortilla ”Italia” med paprika och grön olivtapenad · råstekt grön sparris ”rulle”, italiensk salami och torkad druva · rökt lax med ricotta och toscanska örter · parmaskinka ”rulle” fylld med fårost och soltorkad tomatcremé · liten surdegsbaugette med hyvlad parmesanost, rucola, confittomat och fransk kryddfärskost.

190:-/p

Societetsmingelsmaker

Anklevermousse i bouche med balsamicosirap · oxfilé bakad i tryck, crostini och pepparrot · getost med nötter, blommor och blad · kyckling- och ankleverrulle med pistagenötter samt tryffelmajonnäs · lättrimmad röding med citroncréme · potatisblini med löjrom, citrus och rödlök · röra på kikärtor och jalapeños · Wretmans skagen på färska räkor toppat med löjrom.

235:-/p

Vegetariska mingelsmaker

Friterat knyte med fårost, spenat och tomat samt chili · liten avokadosallad ”vegocheviche” med gurka, koriander, lime och chili i skål med gaffel · Fransk kryddfärskost med finskuren rattatouille · Midle east hummus med nötter, frön och blad · brieost ”sandwich” på filbröd med semitorkad druva och vattenkrasse · stekt wraprulle med jalapenocremé och paprika · asiatisk färsk vårrulle fylld med grönsaker, böngroddar, mangosallad och chilimayo · fruktfat (melonbitar, jordgubbar och kärnfria druvor).

195:-/p

Mingelsmaker genom världen

Chèvrecrème med honungsrostad pekannöt (Frankrike) · kallrökt norsk fjordlax med örter, rödlök och pepparrotfärskost (Norge) · skaldjursceviche i glas med lime, koriander och avokado (Thailand) · skagenbouché på kräftor och räkor (Sverige) · samosas med kanelkryddad köttfärs, peppar och ost (Indien) · nudelsallad med kokosmarinerad rostbiff med strimlad chili och jordnötter (Kina).

Boka  Offert

Säbb & Blomqvist Catering · Telefon: 08-615 12 12 eller 0709-92 20 20 (jour) · restaurangen@sabb-blomqvist.se