Kalla tallrikar

Goda smaker kombinerade på vackra tallrikar. Passar utmärkt när du behöver servera många gäster något gott, enkelt och snabbt. Ja, då passar våra kalla tallrikar utmärkt!

Önskas större utbud, se under Plocktallrikar eller Picknick!

Önskas porslinstallrikar eller engångstallrikar? Sägs inget annat så väljer vi porslin.

Snabblänkar:

Dagens tallrik | Svensk tallrik | Provencalsk tallrik | Turkisk tallrik | Fransk tallrik | Grilltallrik | Asiatisk tallrik | Italiensk tallrik | Klassisk tallrik | Het tallrik | Kulturtallrik | Wretmans tallrik | Bombaytallrik | Eldig tallrik | Pavarottis delikatesstallrik | Charktallrik | Kalla tallrikar med varmt tillbehör

Välj en portionstallrik för 155:-/p
(145:- för Dagens tallrik och 175:-/p för charktallrik.)

Smör och brödkorg ingår i samtliga rätter

TÄNK PÅ ATT du måste beställa för minst 20 personer av rätterna nedan. Dagens tallrik går bra för minst 10 personer.
Moms och eventuell leveransavgift tillkommer.

Dagens tallrik

Kökets urval av delikatesser från dagens beställningar som oftast kan göras på kort varsel.

Minimumantal 10 portioner för Dagens tallrik.
Det går givetvis bra att beställa dessa tallrikar som en mindre buffé. Då tillkommer det 20:-/p.

Svensk tallrik

Skagen på kräftor och räkor med löjrom

Varmrökt lax med örtsås

Helstekt lågtempererad rostbiff med friterad lök

Krämig potatissallad med pepparrot, sticklök och körsbärstomater

Grillade grönsaker, kronärtskocka och Vikentomater med blad

2 sorters dessertost

Bröd och smör

Italiensk tallrik

Tre olika sorters charkuterier med prosciutto di Parma, salami och pastrami

Pastasallad med vitlöksdressing, ostronskivling och blad

Varmrökt lax i kub ”Toscana” med kryddig örtdipp

Tomat- och mozzarellasallad med färsk basilika, olivolja och nymalen svartpeppar

Dessertostar med fikonmarmelad smaksatt med lagerblad

Provencalsk kryddfärskost med finskuren rattatouille

Bröd och smör

Fransk tallrik

Pepparstekt kycklingbröst med kallslagen bearnaise

Fransk lantsalami ”spice” rullad med råstekt sparris

Olivbakad laxkub med örtdipp

Grillade grönsaker med nicoiseoliver och rucola samt rostade solrosfrön

Fransk potatissallad med dijonsenap och ostronskivling

Chèvremousse med honungsrostade nötter

Franska ostar

Bröd och smör

Grilltallrik

Grillad kalvrygg ”caprese” med kapris, olivolja och tomater

Lax "pastrami" med salsa verde och shizokrasse

Delikatesspotatissallad med primörer och gräddvinaigrette

Grillad sparris med Parmaskinka, pinjenötter, rucola och parmesan

Chévre med valnötscrisp i frasig form kryddat med apelsinblomshonung

Bröd och smör

Asiatisk tallrik

Grillad kyckling ”pang pang” med thaicurry och kokosmjölk

Kryddbakad lax ”thai” med limesalt, koriander och chili

Läskande ingefärsdipp

Nudelsallad med soja, grönsaker och sticklök

Sötsura grillade grönsaker med rostade sesamfrön

Avokadocreme med koriander

Bröd och smör

Provencalsk tallrik

Provecalekryddad varmrökt lax och citron

Kryddig pastrami

Potatissallad med dijoncremé, ostronskivling, paprika och örter samt äppelkapris

Provencalsk kryddfärskost med finskuren rattatouille

Tomat- och mozzarellasallad ”mini” med färsk basilika

Två sorters dessertost 

Bröd och smör

Turkisk tallrik

Tabbouli med persilja, rödlök och avokado

Currykryddade kycklingspett

Myntayoghurt

Hummus - kikärtsröra

Vinbladsdolmar

Kryddfärskost i frasig form med finskurna grönsaker

Två sorters dessertost 

Bröd och smör

Klassisk tallrik

Inkokt lax med majonnäs och räkor

Gourmetpotatissallad med minitomater och rädisor samt örtsås

Lax- och skaldjursterrin med västkustdressing

Citron

Sparrissallad med hyvlad västerbottensost och säsongens primörer

Vispad Kvibille gräddädelost med nötter, honung och blommor

Bröd och smör

Het tallrik

Kycklingspett med koreansk BBQ-sås

Bakad lax i kub ”teriyaki”

Rostad chilimajo

Thai ”panaeng coleslaw”

Papayasallad med jordnötter

Koreansk couscoussalad med rostad kokos, mynta och koriander

Sesambrytbröd och chilifärsost

Kulturtallrik

Rostbiffrulle med rucola, romansallad och parmesanost

Citronkryddad kallrökt lax med kaprisörtsås

Rostad potatissallad smaksatt med cidervinägersenap och persilja

Tomater i färg, grön och röd basilika samt schalottenlöksvinägrett

Två sorters dessertost

Bröd och smör

Wretmans tallrik

Professor Wretmans Skagenröra med löjrom

Kall inkokt fjordlaxfilé med citron

Kräfthollandaise med dill och champagnevinäger

Potatissallad med stekt ekskivling från Kiruna och pepparrot

Sallad med svenska primörer; morötter i färg, rädisor och späd spenat

Bröd och smör

Bombaytallrik

Tandoorikryddad kycklingfilé med sval myntaraita

Mango chutney Sabzi kari – grönsakscurry

Laxkuber ”jalfrezi” med hyvlad mandel och russin

Potatissallad med kokostikka och blomkål

Naanbröd stekt med vitlök och smör

Eldig tallrik

Harissaeldade grillade kycklingspett

Hot tomatsalsa på rostad paprika, chili, minitomater och rödlök

Couscoussallad med koriander, avokado och saltrostade solrosfrön

Svalkande yoghurtdip

Ört- och citrusgrillad lax i kub

Sallad med granatäpple, melonkulor och röda mangoldskott

Kryddfärskost med rökt chili, örter och citron i frasig form

Nybakat bröd och smör

Pavarottis delikatesstallrik

Marinerad grillad lammrostbiff med torkade tomater och äppelkapris

Pastasallad med vitlöksdressing, bacon, haricots verts och ostronskivling 

Havssaltgrillade grönsaker med timjan och olivcrust

Rökt laxrulle med basilika- och färskostcrème

2 italienska ostar med marmelad

Italienskt bröd och smör

Charktallrik

Buffé 255:-/p
Tallrik 175:-/p
(minimum 20 personer)

Prosciutto

Salami ”picante”

Coppa

Tryffelsalami

Olivtapenad med örter

Kronärtskockscremé med chili

Manchego

Gruyére

Bakade tomater

Picklade grönsakscruditéer

Tryffelmajonnäs

2 sorters bröd med kallpressad olivolja

 

Kalla tallrikar med varmt tillbehör

Välj en portionstallrik för 155:-/p

1. Rostbiff med potatisgratäng och grillade kronärtskockor ”classico” och säsongens grönsaker med hyvlad parmesanost och rucola samt rödvinssky.
(varm potatis och rödvinssky)

2. Varma kycklingspett "kryddmix" med potatissallad smaksatt med ostronskivling, paprika och fårost, samt grillade grönsaker och örtyoggi.
(varm kyckling)

3. Helstekt ljummen tunn rosastekt rostbiff med potatissallad, bacon, haricots verts samt vitlöksstekt svamp och örter, serveras med tomat ”persilada”.
(varmt kött)

4. Fisk- och skaldjursspett "ceviche" med solgul couscoussallad, avokado, rödlök och paprika samt myntaraita.
(varma fiskspett)

5. Kall inkokt lax i kub med örtsås, inlagd gurka, sallad, citron och kokt potatis.
(varm potatis)

6. Gravad lax med hovmästarsås, sallad, citron och kokt potatis.
(varm potatis)

7. Rimmad lax med dillstuvad potatis, inlagd gurka och citron samt sallad.
(varm potatis)

8. Gravad eller rimmad lax med cidervinägersenapsstuvad potatis, inlagd gurka och citron samt sallad.
(varm potatis)

9. Medelhavsinkokt färsk fjordlax i kub med oliver, vitlöksstekt ekskivling och basilika samt saltrostade potatisar.
(varm potatis)

10. Lättrökt lax med rostade pinjenötter, hyvlad parmesanost och röda mangoldskott samt örtsås, serveras med kokt potatis.
(varm potatis)

 

Boka  Offert

Säbb & Blomqvist Catering · Telefon: 08-615 12 12 eller 0709-92 20 20 (jour) · restaurangen@sabb-blomqvist.se