Säsongsböcker

Säsongsmenyer?

Letar du efter säsongsanpassade menyer för alla tillfällen och säsonger så hittar du dem genom att klicka på böckerna ovan.

Temafest

Buffé

Ska ni ordna privat- eller företagsfest, kanske bröllop, dop, födelsedagsfest eller något annat? Kanske representation i hemmet eller personalfest på jobbet? Den som har lite erfarenhet av livet vet att det är omöjligt att vara alla till lags. Fast med en buffé är det möjligt. Där kan alla hitta sin egen speciella favorit, även om det kan vara svårt att bestämma sig för endast en.

En buffé kan också spegla det tema du söker. Givetvis går det att kombinera bufféerna som man själv vill. Dessa bufféförslag är som sagt förslag. Kom gärna med egna önskemål.

Se även under rubriken Plock & mingelbufféer, där ni finner ett större utbud på bufféer eller våra populära Säsongsmenyer för alla tillfällen och säsonger.

Önskas klassiska Kalla portionstallrikar?

Önskas en trevlig dessert efter er buffé?

Se vårt galleri med Eventbilder.

I de flesta fall kommer vår mat upplagd så här: Buffén levereras fint dekorerad och färdigupplagd på fat, i skålar etc. Varma tillbehör levereras i värmebox upplagt på fat eller i karott. Nu har vi på Säbb & Blomqvist två val av fat till era bufféer. Om inget anges så använder vi Mateus/Gerberaporslin, som är färgglatt och vackert. Ni kan även få klassiska silverfärgade rektangulära fat om så önskas.

Kontakta oss för kostnadsförslag.

Det ingår inte uppläggningsbestick till bufféerna, det måste hyras om så önskas.

TÄNK PÅ ATT du måste beställa minst 10 av en och samma buffé om inget annat anges. Under helger är minimumantalet 30 personer. Moms 12% tillkommer på alla priser. Eventuell leveransavgift tillkommer. Betalning kontant eller mot faktura med betalningsvillkor 10 dagar netto.

Våra kockar tillagar buffén från grunden på fina råvaror. Vi är glada om vi får er beställning så tidigt som möjligt, helst 5 vardagar innan beställningsdag. Självklart tar vi beställningar senare men då kan vi inte garantera hela vårt utbud. Råvaror skall inhandlas, tillagas och marineras osv. Vi levererar maten hem till er eller ni hämtar den hos oss.

Önskas handskrivna skyltar? 1 sida 95:-, 2 sidor 145:-.

 

Aktuella säsongsMENYER:

Allt från bufféer, 3-rätters och desserter efter säsong.

Midsommarsmaker, Grillsmaker, Picknick och Sommar-sånghäfte.

 

135:-/p

Veckans minibuffésmaker

Lite bättre än dagens lunch och inte så dyrt som en festlig buffé – nu kan ni köpa en enklare buffé runt hundralappen. Se fliken Lunch, där finner ni veckans minibuffé i en Word-fil.

Lämna gärna er e-postadress eller ring 08-615 12 12 eller 0709-92 20 20 så kan ni prenumerera på vår minibuffématsedel.

155:-/p

Dagens smaker

Buffé med dagens tillgång på råvaror. Bra om du är sent ute. Vi får fria händer att laga en trevlig buffé till er som innehåller både kött, fisk, passande såser och potatis samt sallad. Det går även bra att diskutera vad vi kan erbjuda er för dagen om ni så önskar. Serveras med hembakat bröd och smör.

Grillat

185:-/p

Köksmästarens smaker ”Sommar & Sol”

En trevlig buffé där vår köksmästare får fria händer att komponera till er efter vad säsongen erbjuder. Den passar till lunch eller middag. Den innehåller både kött, fisk, passande såser samt plockmat och en trevlig sallad samt potatis. Serveras med hembakat bröd och smör. (Säbb & Blomqvists chokladdessert i litet glas +39:-).

185:-/p

Härliga kryddsmaker

  • Kryddiga kalvfärsspett med smak av citron och spiskummin ”BBQ”(varm)
  • Läskande yoghurtdipp
  • Rostade rödbetor ”au four” chèvreost, valnötter och blad
  • Ört- och rosmarinbakad lax med gremolata
  • Dipp ”provençale”
  • Kryddfärskost med rökt chili, örter och citron i frasig form
  • Solgul couscous med fårost, rödlök och avokado
  • Hembakat bröd och smör
  • (Choklad och kolacremé med kanderade nötter +39:-/p)

195:-/p

Kockens primörsmaker

  • Primörsallad med saltrostad potatis, sticklök, morötter och bönor samt dijon- och champagnevinägercrème
  • Råstekta primörer med chilisalami och hyvlad parmesanost samt solroskärnor
  • Lax ”lättrökt” med soyabönor, pepparrotsfärskost, pinjenötter och blad
  • Grillade grönsaker och primörer ”säsong” med mozzarella och rucola
  • Kryddgrillat kycklingbröst med curry och citron samt olivcrust
  • Hembakat bröd och smör
  • (Liten skogsbärgazpacho med vaniljcremé och mynta i litet glas +39:-/p)
215:-/p

Fiskarens sommarsmaker

  • Kall inkokt lax ”Säbb” med kall löjromssås, finskuren dill och rödlök 
  • Potatissallad på delikatesspotatis med pepparrot, örter och primörer
  • Smögenröra med kräftor och räkor toppat med löjrom
  • Matjessill ”gubbröra” från Klädesholmen med ägg, dill och gräslök i frasig form
  • Sallad från svenska trädgårdar med västerbottensost och saltrostade solroskärnor 
  • Kvibille gräddädelost och brieost med marmelad och kex
  • Hembakat bröd, hästlimpa och smör
  • (Klassisk jordgubbstårta +35:-/bit)
235:-/p

Nordiska änglamarksmaker

  • Bakad fjordlax i kub ”citron, vitlök och örter” med ängsblommor
  • Kryddstekt rostbiff ”rulle” med friterad lök och machésallad
  • Pepparotsfärskost
  • Krämig potatissallad med sauce verte och kapris
  • Rostade gotländska betor, balsamicosirap, getost, nötter och blad
  • Lättbakade vikentomater och färska ängsörter
  • Västerbottensostpaj som serveras med skagenröra på räkor och kräftor (varm paj)
  • 2 sorters dessertostar med marmelad och kex
  • Hembakat ljust bröd, rågbröd och smör
  • (Vispad jivarachoklad i glas med fermeterade bär + 39:-/p)

145:-/p

Orientaliska smaker

  • Rostad currykyckling "curry, paprika och citron"
  • Aivardipp
  • Couscoussallad med avokado och saltrostade jordnötter
  • Myntatzatziki
  • Sumak (orientalisk kryddblandning) – grillade grönsaker med cocktailto­mat och kronärtskocka
  • Hummus
  • Doppbröd och smör
  • (Vispad mjölkchoklad med nougat, hallonsås och färska hallon +39:-/p)

175:-/p

Katalanska sommarsmaker

  • Grillade provencalska färska laxspett i kub ”citron, vitlök och örter” (varm)
  • Aioli
  • Grillade säsongens primörer med rostade pinjenötter och rucola
  • Nykokt färskpotatis med vårlök och dill (varm)
  • 2 sorters ost med fikonmarmelad och kex
  • Hembakat mjukt bröd, knäcke och smör
  • (Kardemumma- och vaniljpannacotta i glas med rabarberkompott + 39:-/p)

Grillat

215:-/p

Kalassmaker (Kundfavorit!)

  • Provençalekryddad varmrökt lax med örtcrème
  • Skagenklämma med löjrom
  • Paj med fetaost, soltorkad tomat, oliver samt spenat (varm)
  • Gurkyoghurt
  • Getosttartelett med honungsrostade nötter
  • Kryddade kycklingklubbor ”chilidrumsticks” BBQ (varm)
  • Krämig potatisgratin (varm)
  • Chili- och paprikadipp
  • Kronärtskockssallad med färska grönsaker och parmesanost, små tomater och örter
  • Hummus – slät kikärtsröra med sesampasta, citron och vitlök
  • Två sorters dessertost med fikon- och lagerbladsmarmelad samt kex
  • Hembakat bröd och smör
  • (Choklad och kola med saltade nötter i glas +39:-/p)

165:-/p

Sommarheta marockanska smaker

  • Kryddgrillade kycklingspett ”harissa” med saltrostade jordnötter
  • Vitlöksdressing
  • Bulgur kryddat med granatäpple och mynta
  • Marockansk tomatsallad med koriander och krispig rödlök
  • Kikärtor kryddade med spiskummin, sesamfrön, chili och persilja
  • Het fåroströra med olivolja
  • Hembakat bröd och smör
  • (Mörk chokladmousse med passionsfruktscurd och pekannötter +39:-/p)

185:-/p

Försommarens New Yorksmaker

  • Inkokt lax i kub med majonnäs och räkor
  • Färskpotatissallad med sommarprimörer i örtcrème fraiche
  • Sallad ”caesar” med parmesan, bacon, Vikentomater och krutonger samt saltrostade solroskärnor
  • Råstekt primörsparris med Dauro olivolja och flingsalt samt chilisalami
  • Tryffelcremé
  • Hembakat bröd och smör
  • (Vispad jivarachoklad i glas med fermeterade bär + 39:-/p)

265:-/p

Magiska cajunsmaker

  • Chili- och koriandergravad lax med syltad ingefära och limefärskost
  • Rosastekt kalventrecôte ”cajunstyle” (varm)
  • Terrin på rotfrukter och sötpotatis (varm)
  • Rödvinssky smaksatt med tryffelolja (varm)
  • Säsongens grönsaker och bönor marinerad med äppelcidervinäger
  • Tomat- och bönsallad med citrus, örter och fetaost
  • Ljust och mörkt bröd samt smör
  • (Pannacotta på mörk choklad och blodapelsin +39:-/p)

Grillat

175:-/p

Hälsosmaker

  • Chilikryddad grillat kycklingspett ( varm )
  • Kalvfärsspett med spiskummin och citron ”BBQ” (varm)
  • Ingefärayoghurtdipp
  • Chilicrème
  • Dinkelsallad med avokado och granatäpple
  • Kronärtskocksallad med grillade grönsaker och parmesanost
    Bröd och smör
  • (Hälsoshot i mindre glas – avokado, spenat och äppeljuice 30:-/p)

145:-/p

Sommarens rökerismaker

  • Provençalekryddad varmrökt lax från rökeriet med råkost på fänkål och rädisor
  • Färskpotatissallad med dijoncremé, paprika och örter samt vitlöksstekt ostronskivling
  • Insalata caprese; tomat- och mozzarellasallad med basilika
  • Brieost med inkokta fikon med lagerblad, kex och vindruvor
  • Hembakat mjukt bröd, knäcke och smör
  • (Bärgazpacho i mindre glas med vaniljpannacotta och mynta + 39:-/p)
185:-/p

Klassiska favoritsmaker

  • Rosastekt rostbiff med rostad lök
  • Klassisk potatissallad på delikatesspotatis kryddad med pepparrot och gräslök
  • Skagenrulle på kräftor och räkor med löjrom
  • Sallad på foliegrillade grönsaker, vikentomater, riven västerbottensost och saltrostade solroskärnor samt blad
  • Kallrökt lax med örter och rädisor och blommor
  • Örtsås
  • Tre sorters ost med fikonmarmelad och kex
  • Hembakat bröd och smör
  • (Vaniljcrème i glas med bär och crisp +39:-/p)
135:-/p

Globetrottersmaker

  • Romansallad ”caesar” med parmesan, krutonger och caesardressing
  • Cajunsotade kycklingspett
  • Paj med soltorkade tomater, spenat, oliver och fetaost (varm)
  • Tzatziki – yoghurtröra med riven gurka, olivolja, vinäger och vitlök
  • Två sorters dessertostar med fikonmarmelad och kex
  • Hembakat bröd och smör
  • (Vit chokladmousse med jordgubbs- och vaniljkompott +39:-/p)

Wok

255:-/p

Sköna smaker

Buffén är en mättande trevlig kall plockig buffé som passar utmärkt att äta både som sittande och stående tillställning.

  • Skagenwrap på färska räkor, kräftor och löjrom
  • Tartelett med chèvreost, honung och nötter
  • Pastramilax och örtsås
  • Anklevernacho med balsamico i crisp
  • Grillad kycklingrulle ” lolly pop” på spett med tryffelmayo
  • Solgul couscous med fårost, avokado och grönsaker
  • Kronärtskockssallad med grillade grönsaker och rucola
  • Vitlöksyoghurt med gurka, olivolja och vitlök
  • Hummus – kikärtsröra med sesampasta, citron och vitlök
  • Marinerade halstrade pilgrimsmusselspett med mangosalsa
  • Tre sorters ost med inkokt fikonmarmelad och kex
  • Surdegsbröd, hästlimpa och smör
  • (Mörk chokladmousse med passionsfruktcurd och nötter +39:-/p)
155:-/p

Bellissimosmaker

  • Tre sorters italienska charkuterier: prosciutto, coppa och salami picante
  • Kallrökt laxcarpaccio med rostade pinjenötter, blad och parmesanost
  • Örtcrème med pepparrot
  • Krämig pastasallad ”cremoso” med vitlöksdressing, friterad ostronskivling, bacon och haricots verts samt röda mangoldskott
  • Insalata caprese – klassisk italiensk sallad på mozzarella, tomat, färsk basilika, kallpressad olivolja och nymalen svartpeppar
  • Hembakat bröd och smör
  • (Hallonpannacotta, lakritscrunch och hallonjuice samt färska hallon +39:-/p)

180:-/p

Beirutsmaker

  • Kibbeh – grillad nötfärs på spett med peppar, spiskummin och vitlök (varm)
  • Tabbouleh – bulgur med tomat, bladpersilja och citron
  • Ardishoki – grillade kronärtskockor med säsongens grönsaker och fårost
  • Marockansk paprikasalsa ”relish” med koriander
  • Libanesisk honungsyoghurt med gurka
  • Rostad halloumi i kub med salsa fresca ”tomater i färg på fat” och röda mangoldskott
  • Röra på kikärtor och sesampasta
  • Hembakat bröd, pita och smör
  • (Pannacotta med vanilj och kardemumma samt citrussallad med lime +39:-/p)

Bröd 240:-/p

Nicoisesmaker

  • Bakad lax ”nicoise” med ägg, haricots verts, oliver och sardeller samt dressing
  • Potatissallad på delikatesspotatis med sauce verte, rädisor och kapris
  • Citron- och rosmaringrillad kalv med tryffelcrème, machésallad och fikon
  • Salami med råstekt säsongsgrönt
  • Wrap med grön olivtapenad
  • Sallad och blad med vitlöksstekt svamp, solmogna tomater och foliegrillade grönsaker
  • Hembakat bröd och smör
  • (Mörk chokladmousse ” After Eight” med smak av frisk mint och färska bär i litet glas +39:-/p)
175:-/p

Charkuterismaker

  • Antipasto; Italienska charkuterier med parmesanbitar
  • Pestopasta med fårost, oliver och grönsaker samt blad
  • Varmrökt lax i kub ”Toscana” med kryddig örtdipp
  • Tomat- och mozzarellasallad med färsk basilika, olivolja och nymalen svartpeppar
  • Dessertostar med fikonmarmelad smaksatt med lagerblad samt kex
  • Provencalsk kryddfärskost med finskuren rattatouille
  • Bröd och smör
  • (Ljus chokladmousse smaksatt med tonkaböna och körsbärskompott samt pistagenötter +39:-/p)
285:-/p

Asiatiska tempelsmaker (minimum 20 personer)

  • Kryddbakad lax ”thai” med limesalt, koriander och chili
  • Läskande ingefärsdipp
  • Jätteräkor (miljömärkt) med vitlök och chili samt thaibasilika
  • Mangosalsa ”sweet and sour”
  • Nudelsallad med paksoy, grönsaker och böngroddar i kokossoyasås
  • Sotat kycklingspett ”pang pang”
  • Sataysås med jordnötscrunch
  • Som Tam – asiatisk papayasallad med koriander, vitlök och kål
  • Marinerad rostbiff ”bulgogi” med strimlad chili och saltrostade cashewnötter
  • Bröd och smör
  • (Kokos- och vaniljpannacotta ”Mai tai” med ananas, rom och kryddor +39:-/p)

Räkspett

170:-/p

Mindre medelhavssommarsmaker

  • Lättgravad lax med dillgremolata, crème fraiche, bondbönor, rädisa, och citron samt rostade pinjenötter
  • Grekisk bondsallad med kalamata oliver, tomat, gurka, paprika, lök, fetaost och torkad grekisk oregano
  • Marinerad, grillad och kallskuren kycklingfilé med caesardressing, färskhyvlad parmesan, kapris och citron
  • Fransk potatissallad med rödlök, cocktailtomater, vårlök och dijonsenap
  • Bröd och smör
  • (Browniecaketårta med vaniljpanacotta och chokladtryffel + 39:-/bit)

295:-/p

Smaker från äng och hav (minimum 20 personer)

  • Primörsallad med färskpotatis, vårlök, knippmorötter, bönor, rädisor och gräddvinägrett
  • Sparris och parmaskinka med pinjenötter, rucola och parmesan
  • Matjessillterrin ”midsommar” med ägg, gräslök, rödlök, gräddfil och dill
  • Skagen på kräftor och räkor med löjrom
  • Laxpastrami med dill, salsa verde och avrugakaviar 
  • Quiche lorraine med västerbottensost, rökt sidfläsk och löjromsröra
  • Kalv ”caprese” med tomater i färg, basilika, kapris, citron och olivolja
  • Primörsallad ”säsong”
  • Kycklingrulle med soltorkad tomat och vattenkrasse samt ramslöksaioli
  • Bröd och smör
  • (Mjölkchokladmousse smaksatt med tonkaböna, körsbärskompott och pistagenötter +39:-/p)

285:-/p

Svenska smaker (minimum 20 personer)

  • Västerbottentarte med löjrom, rödlök och crème fraiche
  • Gubbröra på matjessill, ägg, dill och gräslök i frasig form
  • Gravad lax ”Säbb” med senapsdressing och nyklippt dill
  • Kryddbakade rödbetor med pepparrotskräm, valnötter och ekbladssallad
  • Skagen med färska räkor och kräftor ”tunnbrödsrulle”
  • Mjukbakad grillad kalvrygg med champinjoner och säsongslök ”BBQ” (varm)
  • Kallslagen bearnaise
  • Primörpotatissallad med senapsvinägrett, kapris och sticklök
  • Dessertostar med lagerblad- och fikonmarmelad samt kex
  • Spisbröd, rågbröd och stenugnsbakat bröd med smör
  • (Äppelpaj med vaniljsås +43:-/p)

Sill

160:-/p

Trygga smaker

  • Skagenröra ”Säbb” i tunnbröd med löjrom
  • Rökt lax med hyvlad västerbottensost och örtsås
  • Pepparkryddad nötpastrami med semibakade tomater och äppelkapris
  • Potatissallad med rostad ostronskivling, rödlök och dijondressing
  • Grillade timjankryddade grönsaker med mozzarella och tomater i färg
  • Två sorters ost och kex
  • Bröd och smör
  • (Vaniljcrème ”marängswiss” med chokladsås, banan och maräng i glas +39:-/p)
145:-/p

Säsongens kundfavoritmaker

  • Färsspett med spiskummin och paprika (varm)
  • Merguez – kryddkorv (varm)
  • Gurkyoghurt med mynta
  • Bulgur med saltrostade mandlar och torkad frukt
  • Chilibakade grönsaker och fetaost med färska örter
  • Bröd och smör
  • (Mango- och passionsfruktsmoussetårta+39:-/bit)
185:-/p

Bombaysmaker

  • Tandoorigrillad grillad kycklingfilé (varm)
  • Sval myntaraita
  • Sesamstekta kikärtor med spiskummin, persilja och chili
  • Mango chutney
  • Sabzi kari – grönsakscurrygrillade grönsaker, russin och blad
  • Laxkuber ”jalfrezi” med hyvlad mandel och koriander
  • Potatissallad med kokostikka och råstekt blomkål
  • Bröd och smör
  • (Kokospannacotta med ananaskompott med smak av vanilj och rom +39:-/p)
235:-/p

Medelhavssmaker ”Cypern”

  • Tzatziki – yoghurtröra med riven gurka, olivolja, vinäger och vitlök
  • Hempicklade tunna rödbetor slungade i balsamicosirap, parmesanost och färska örter
  • Lättgravad lax med gremolata, soyabönor, rädisor och rostade pinjenötter
  • Pepparrot- och örtcrème fraîche
  • Grekisk bondsallad med kalamata oliver, tomat, gurka, paprika, lök, fetaost och torkad grekisk oregano
  • Biffteki – på kalvfärs med persilja, vitlök, chili och nymalen spiskummin (varm)
  • Potatissallad med pesto, fårost och blad
  • Grekiskt lantbröd och smör
  • (Choklad i nyans ”Romerska bågar” med crisp och svartvinbär +39:-/p)

Grillad kyckling

275:-/p

Mumsiga smaker (Kundfavorit!)

  • Skagenwrap på färska räkor, kräftor och löjrom
  • Tartelett med chèvreost, honung och nötter
  • Pastramilax och örtsås
  • Anklevernacho med balsamico i crisp
  • Kalvrygg ”provençale” (varm)
  • Potatisterrin pommes Anna (varm)
  • Bearnaisesås
  • BBQ-sås (varm)
  • Kronärtskockssallad med grillade grönsaker och rucola
  • Vitlöksyoghurt med gurka, olivolja och vitlök
  • Hummus – kikärtsröra med sesampasta, citron och vitlök
  • Marinerade halstrade pilgrimsmusselspett med mangosalsa
  • Tre sorters ost med inkokt fikonmarmelad och kex
  • Surdegsbröd, hästlimpa och smör
  • (Bärgazpacho med vaniljpannacotta och mynta i glas +39:-/p)
285:-/p

Glödiga grillsmaker

  • Caesarsallad med parmesan och bacon
  • Laxpastrami med dill, blommor och salsa verde
  • Sallad på grillad zucchini, röd paprika, blad och fårost
  • Grillad hängmörad cajunkryddad ryggbiff ”BBQ” (varm)
  • Merguez – kryddkorv (varm)
  • Rostade betor och färskpotatis med vitlök, honung och örter (varm)
  • Vitlökssmör ”provençale”
  • Ostbricka med marmelad och kex
  • Hembakat bröd och smör
  • (Ljus chokladmousse med Baileys och rårörda hallon +39:-/p)
195:-/p

Provencesmaker

  • Tryffelsalami med tomater i färg ”confiterade” med olivolja, svartpeppar och basilika
  • Sallad ”nicoise” med pinjenötter, kronärtskocka och rostad olivcrunch
  • Chèvreosttarte med honung och hackade nötter
  • Helstekt kryddbakad kalv i tunna skivor
  • Primörpotatissallad med dijonsenapsdressing, rökt sidfläsk och rostad ostronskivling
  • Brie med fikonmarmelad och kex
  • Lantbröd, rågbröd med smör
  • (Vispad mjölkchoklad med nougat, hallonsås och färska hallon +39:-/p)

Grillat

275:-/p

Smaker från försommarens bris

  • Fänkålsotad lax med kryddörtdipp och ängsblommor
  • Lättbakade inlagda Vikentomater med olivolja, vitlök och örter
  • Miniquiche med prästost, rökt sidfläsk och vårlök
  • Löjromsröra smaksatt med dijon och rödlök samt dill 
  • Grillad vårkycklingfilé (varm)
  • Rödvinssås med brynt smör (varm)
  • Tryffelcremé
  • Rostade primörer och färskpotatis med ramslök och pepparrot
  • Hembakat bröd och smör
  • (Kardemumma- och vaniljpannacotta i glas med rabarberkompott + 49:-/)
295:-/p

Grillsmaker (minimum 20 personer)

Ni kan välja mellan att antingen grilla själv eller att få det färdiggrillat och levererat i värmebox om ni inte önskar egen kock. Om inte något anges så kommer rätterna färdiga i värmebox. Önskas fler grillbufféer, gå in under säsongsmenyer och Grillat.
  • Skagenklämma med löjrom
  • Grekisk sallad på färska plommontomater, rödlök, oliver och fetaost
  • Grillade grönsaker ”classic” med kronärtskocka, majskolv och hyvlad västerbottensost
  • Grillad kryddig merquez (varm)
  • Cajungrillad ”jerkkyckling”-filéspett (varm)
  • Eldad biff ”provençale” (varm)
  • Kryddmarinerade jätteräkor (miljömärkt)
  • Primörpotatissallad med senapsvinägrett, kapris och sticklök
  • Sambalbearnaisesås
  • Fetacrème med chili och örter
  • BBQ-sås (varm)
  • Vitlökssmör
  • Tre sorters ost med fikon- och lagerbladsmarmelad samt kex
  • Hembakat ljust bröd, hästlimpa och smör
  • (Bärgazpacho med vaniljpannacotta och mynta i glas + 49:-)
295:-/p

Italienska smaker (minimum 20 personer)

  • Tomater ”pomme amore” och mozzarella serveras med örter
  • Gödkalv ”58°C” rosmarin, citron, rostad oliv och Dauro olivolja
  • Italiensk Salami picante med råstekt sparris
  • Pasta ”cremoso” med vitlöksstekt ostronskivling, rökt sidfläsk och kronärtskocka
  • Grillad fänkål med hyvlad parmesanost och pinjenötter
  • Olivstekt marinerad lax med trädgårdsörter
  • Örtcremé med kapris
  • Kyckling och svart trumpetsvamp ”rulle” med pistagenötter och tryffelcremé
  • Heta räkor (miljömärkt) Aglio, Olio e Peperoncino
  • Aioli
  • Tortilla de patata med olivtapenad
  • Taleggio och gorgonzolaost med fikonmarmelad och kex
  • Italienskt lantbröd, hästlimpa och smör
  • ( Tiramisu +80:-/p)

Potatis i ugn275:-/p

Smaker ”Middle East” (minimum 20 personer)

  • Shish kebab tawuk – grillat kycklingspett med orientaliska kryddor  
  • Kryddiga färsspett ”kibhe” kryddade med spiskummin, kanel och citron (varm)  
  • Vitlöksyoghurt med gurka och mynta
  • Rostad paprikacrème med örter och valnötter
  • Jätteräkor (miljömärkt) med vitlök, chili, rökt paprikapulver och persilja 
  • Baba ghanoush – eldad aubergineröra med söt citron och örter
  • Picklade betor, rättika, kål och morötter med krasse och pinjenötter
  • Tabbouleh – couscoussallad med granatäpple, rostade mandlar, aprikoser och fårost  
  • Hummus – kikärtsröra med sesampasta, citron och vitlök 
  • Dolmadákia – risfyllda vinbladsdolmar
  • Pitabröd, surdegsbröd och smör 
  • (Magdansös: pris enligt offert)
  • 295:-/p

Smaker genom världen (minimum 20 personer)

  • Chèvreost med honung och nötter (Frankrike)
  • Kallrökt norsk fjordlax med rädisor och sojabönor samt örtsås (Norge)
  • Räk- och pilgrimsmusselceviche med lime, koriander och chili (Mexiko)
  • Gambas al ajillo (miljömärkt) med vitlök och chili (Spanien)
  • Skagen på kräftor och räkor toppat med löjrom (Sverige)
  • Samosas ”khibhe” med kanelkryddade köttfärs och fetaost i knyte (Grekland)
  • Kryddgrillade kycklingspett med aivar och tabbouleh (Turkiet)
  • Nudelsallad med kokosmarinerad rostbiff med chili och jordnötter (Thailand)
  • Insalata mista med grillade kronärtskockor och hyvlad parmesanost (Italien)
  • Bröd och smör
  • (Grand dessert från världens alla hörn i olika smaker +90:-/p)
265:-/p

Toscanasmaker

  • Eldat majskycklingbröst med parmesanostcrème och rostade pinjenötter (varm)
  • Salviasky med färskpressad citron (varm)
  • Potatiskaka med vitlök och backtimjan (varm)
  • Citronsalt- och örtbakad lax med olivcrust ”45°C” serveras med aioli
  • Frutti di mare – heta marinerade jätteräkor (miljömärkt) ”pill pill” med färska örter
  • Toscanapaj med soltorkad tomat, spenat och oliver samt fårost från Sardinien (varm)
  • Vitlöksdipp ”provençale”
  • Foliebakade medelhavsgrönsaker med kronärtskockor och rucola
  • Hembakat bröd och smör
  • (Mocca- och chokladmousse i litet glas med crisp +39:-/p)
295:-/p

Festsmaker från 80-talet (minimum 20 personer)

  • Professor Wretmans skagenröra med löjrom
  • Gubbröra ”i form”, matjessill, ägg, dill, gräslök och syrad rödlök
  • Grillad oxfilé ”pepparstek” med haricots verts lindad med bacon (varm)
  • Pepparsås med smak av cognac (varm)
  • Bearnaisesås
  • Kallrökt lax med pepparrotscrème
  • Grillade grönsaker ”classic”
  • Potatiskaka med västerbottenost (varm)
  • Klassiska dessertostar med marmelad och kex
  • Hembakat bröd och smör
  • (Banana split i glas med vaniljcrème, chokladsås, banan och maränger +39:-/p)

Sallad

195:-/p

Bouillabaissesmaker ”De Calais”

  • Kantarellsmörgås med bacon och chèvreost
  • Fiskgryta med säsongens skaldjur kryddad med fänkål, saffran och vitt vin (varm)
  • Dillkokt småpotatis (varm)
  • Aioli ”Säbb”
  • Riven parmesanost
  • Kryddiga krutonger
  • Vikentomater lätt bakade med örter, vitlök och citron
  • Hembakat ljust och mörkt bröd, knäcke och smör
  • (Ljus chokladmousse med Baileys och rårörda hallon +39:-/p)
215:-/p

Wallenbergsmaker ”classico”

  • Små wallenbergare  (varm)
  • Brynt smör (varm)
  • Potatispuré på mandelpotatis (varm)
  • Rårörda lingon
  • Lökbrässerade gröna ärtor (varm)
  • Pinchos med svamp- och baconfärskost samt persilja
  • Quiche med kräftor, dill och minitomater samt prästost (varm)
  • Örtsås
  • Haricots verts, bacon, vitlöksrostad svamp, blad- och vitlöksdressing ”en salade”
  • Hembakat surdegsbröd, hästlimpa och smör
  • (Vaniljmousse med hjortronmylta i glas +39:-/p)
295:-/p

Karibiska smaker (minimum 20 personer)

  • Grillad kycklingrulle ”calypso”
  • Sötpotatissallad med chili, muskot och blommor
  • Jätteräkor ”karib” (miljömärkt) med koriander, papaya och chili
  • Marinerade grillade kronärtskockor med säsongens grönsaker och saltrostade solrosfrön
  • Rostad paprikadipp med koriander, lime och chili
  • Mangosalsa ”sweet & sour”
  • Vacumbakad vattenmelon ”ceviche” med blad
  • Jerkrubbad fläskfiléspett med karibisk kokossås (varm)
  • Läskande myntatzatziki med honung
  • Solgul couscoussallad med torkade aprikoser, fårost och avokado
  • Hummus – kikärtsröra
  • Ljust doppbröd, sirapsbröd och smör
  • (Kokospanacotta med ananas ”cuba libre” med rom och kryddor +39:-/p).
255:-/p

Norrländska smaker (minimum 20 personer)

  • Små viltfärsbiffar med västerbottensost (varm)
  • Murkelsås (varm)
  • Fjällröding ballotin med pepparrotsdipp
  • Rotfrukter och mandelpotatis ”al forno” (varm)
  • Dillmousse med löjrom och hackad rödlök
  • Rökt rensteksröra ”souvas” med pepparrot och gräslök i crisp
  • Grillade grönsaker ”trädgård” med svenska frön och västerbottensost
  • Svensk Kvibille gräddädel med marmelad och Finn Crisp
  • Bröd och smör
  • (Blåbärspannacotta med vanilj och bakad vit choklad i glas +49:-/p)
275:-/p

Franska smaker

  • Rökt ankbröst med tryffelcrème, machésallad och färska fikon
  • Tomatsallad ”provençale” med färska örter
  • Gratinerad fransk ost- och skinkquiche med kvisttomater och dragon (varm)
  • Anklevermousse i crisp med balsamicosirap
  • Coeur de filet provençale; helstekt och trancherad oxfilé med vitlökssmör
  • Bourgognesky (varm)
  • Gratinerad potatisgratin (varm)
  • Grillade grönsaker och bönor ”nicoise”
  • Vin- och örtkokta blåmusslor med vitlök och timjan
  • Franska ostar med fikon- och lagerbladsmarmelad samt kex
  • Baguette och smör
  • (Hallon- och citronmoussetårta +39:-/bit)

Sallad

275:-/p

Vegetariska smaker ”trädgård”

  • Bakad blomkål (varm) med cremé på rostad mandel, serveras med syltad skogssvamp och 3x lök
  • Rostade rötter i färg med senapsörtspesto
  • Grahamsmuffin med honungsglaserade nötter
  • Sallad på gulbeta, äpple och endive, serveras med kvibbille gräddädel samt grillad kronärtskocka
  • Friterad lins- och kikärtsbollar med feta och koriander serveras med krämig fänkål och tomatsås (varm)
  • Bröd och smör
  • (Vit chokladpannacotta i glas med mangosalsa kryddad med cointreau +39:-/p)

195:-/p

Vegetariska smaker ”midle east”

  • Matmuffin ”keso och soltorkad tomat”
  • Friterad blomkål med dragonmajonnäs
  • Morotshummus med harissa
  • Bulgursallad med apelsin och chili samt gröna blad
  • Vatten- och honungsmelon med fetaost och chili samt koriander
  • Bröd och smör
  • (Mjölkchokladmousse i glas smaksatt med tonkaböna, körsbärskompott och pistagenötter +39:-/p)

235:-/p

Vegetariska smaker ”smaklöken”

  • Quinoabiffar med örtmarinerad tofu (varm)
  • Smörstekt gemsallad med mandelemulsion
  • Couscoussallad med saltrostad mandel, russin och persilja
  • Bakade hela rödlökar med skirat apelsinsmör (varm)
  • Rödbetscremé med gräddfil, bärkapris och dill
  • Primörsallad med grillad sparris och grana padano
  • Bröd och smör
  • (Kanelpannacotta i glas med lingon och rostad vit choklad +39:-/p)

225:-/p

Vegetariska smaker ”favorit”

  • Kryddfärskost i tartelett
  • Smördegsrulle med fetaost, russin och spenat
  • Rödbetor med Kvibille gräddädel samt hallon och dill, serveras med rågkrutonger
  • Kikärtsbiffar med citron och spiskummin (varm)
  • Auberginegratäng med tomat och fetaost (varm)
  • Citron och myntayoghurt
  • Bröd och smör
  • (Mörk chokladmousse med passionsfruktscurd och pekannötter +39:-/p)

215:-/p

Vegetariska smaker ”medelhavet”

  • Knyte med kantareller och västerbottensost
  • Röd chili-dipp
  • Tomater i färg med mozzarella och basilika
  • Vegetarisk quiche med soltorkade tomater, svarta oliver, spenat och fårost (varm)
  • Kronärtskockssallad med färsk sparris, grillade grönsaker och hyvlad parmesanost ”24 mån”
  • Grillade tzayspett ”BBQ” (varm)
  • Solgul couscous med avokado, rödlök och persilja
  • Tzatziki
  • Kikärtor ”Medelhavet” med balsamicosirap, lök och dragon
    Hembakat bröd och smör med kornsalt
  • (Hallonmousse i litet glas med vit chokladkross och hallon +39:-/p)

 

Boka  Offert
Säbb & Blomqvist Catering · Telefon: 08-615 12 12 eller 0709-92 20 20 (jour) · restaurangen@sabb-blomqvist.se