Tips a la carte

Á la carte

Ska ni ordna privat- eller företagsfest, kanske bröllop, dop, födelsedagsfest eller något annat? Kanske representation i hemmet eller personalfest på jobbet. En fest är som en premiär. Därför är förberedelserna viktiga för att ni skall få en lyckad upplevelse. Ring gärna så skräddarsyr vi en meny för ert sällskap.

Givetvis går det att kombinera menyerna som man själv vill. Dessa menyförslag är som sagt förslag. Kom gärna med egna förslag. Vill ni hålla på lite i köket själva hemma, så kanske ni ordnar huvudråvaran, och beställer bara såsen, soppan eller desserten för att underlätta …

Snabblänkar:

Förrätter | Kalla tallrikar | Varmrätter kött | Varmrätter fågel | Varmrätter fisk | Desserter & ost | Desserter i glas | Godis & annat gott

TÄNK PÅ ATT du måste beställa minst 10 av en och samma rätt. Under helger är minimumantalet 30 personer. Moms 12% tillkommer på alla priser. Eventuell leveransavgift tillkommer. Betalning kontant eller mot faktura med betalningsvillkor 10 dagar netto.

Våra kockar tillagar buffén från grunden på fina råvaror. Vi är glada om vi får er beställning så tidigt som möjligt, helst 5 vardagar innan beställningsdag. Självklart tar vi beställningar senare men då kan vi inte garantera hela vårt utbud. Råvaror skall inhandlas, tillagas och marineras osv. Vi levererar maten hem till er eller ni hämtar den hos oss.

I alla menyer ingår bröd och smör.

Saknar ni ett bredare och mer klassiskt utbud i en prisklass lägre?
Se under rubriken Lunch.

Vegetariskt? Vi kan givetvis göra vegetariska rätter om så önskas, men för att kunna följa vad säsongen har att erbjuda i grönsaksväg så gör vi gärna offert åt er.

I de flesta fall kommer vår mat upplagd så här:

Förrätter
Vi kommer tillsammans överens om hur ni vill ha det! Antingen vackert upplagt direkt på tallrik eller levererat på fat så ni själva kan lägga upp det på eget porslin.

Varmrätter
Kommer i värmeboxar upplagt i porslinsformar.

Desserter
Upplägget för desserterna varierar beroende på vilken dessert ni valt. Ni får den nästan alltid dekorerade portionsvis i glas, skål eller tallrik.

 

Förrätter

Skagen i syltburk ”klassisk” med handskalade räkor och kräftor, citron och dill samt Säbb & Blomqvists kavring. 85:-

Lax ”kallrökt” pepparotscremé, crostini, nöt vinegrete, syltad rödlök och vattenkrasse. 90:-

Gubbröra ”i burk”, matjessill, ägg, dill, gräslök, syrad rödlök och nybakat rågbröd. 75:-

Gödkalv ”58°C” kryddat med rosmarin och citron samt rostad olivcrunch, serveras med dauro olivolja, kapris, bakade semitomater, rucola och parmesanost samt tryffelcremé. 110:-

Kallrökt lax med hyvlad parmesansost, pinjenötter och röda mangoldskott samt pepparrotsfärskost och lime, serveras med skagenröra på kräftor och räkor i liten syltburk med löjrom. 95:-

Löjrom med crème fraiche, rödlök och citron, serveras med stenugnsbröd. 155:- (Brödet kan med fördel värmas på i ugn på plats om möjligt)

Italiensk tallrik: Grillade kronärtskockor med parmaskinka, sparris, fetaost samt rostade pinjenötter, serveras med pesto och bakade Vikentomater. 85:-

Västerbottentarte med löjrom, finhackad rödlök och syrad grädde. 125:–

Silltallrik med fem sorters sill, västerbottensost och hackad rödlök samt sillpotatis och citron. (minimum 20 personer). 125:-/p

Vegetariska förrätter

Soppa på vårlök och gröna ärtor med chipotle/kesomuffins och råkostsallad. 125:-

Jordärtskockssoppa med tzay, dragon och tryffelkrutong. 115:-

Krispiga färska rödbetor ”vego” med getostmousse, rucola, honungsglaserade valnötter och balsamicosirap. 95:-

Förrättssoppor

Mustig skaldjurssoppa smaksatt med cognac, serveras med halstrad pilgrimsmussla och löjrom.  145:-

Vishysoise ”potatis soppa” sockersaltad lax, gräslök och kavring krisp. 85:-

Hummersoppa ”klassisk” lättvispad grädde och ost krutong. 115:-

Jordärtskockssoppa med kycklingballotine fylld med knaprig grissida och tryffelkrutong. 115:-

Saffransdoftade musselsoppa med färska skaldjur. 115:-

Skadjurslasagne ”tom ka gai” med syrad fänkål och sås på grön curry och citrongräs. 115:-

Fler alternativ finner ni under Lunch/Soppor

Förrätter i säsong

Vit sparris ”smörkokt” hollandaise, rökt sidfläsk svart tryffel och örter. 125:- (maj-juni)
Vit och grön sparris ”grillad” Patanegra skinka syrlig färskost och dragon. 120:- (maj-juni)
Hummer ”svensk/maine” nygjord citronmajonnäs, fänkålssallad och bröd. 155:- (aug.-okt.)

pepparbiff

Varmrätter kött

Pepparkryddad oxryggbiff med confitbakad tomat och råstekt vitlökspotatis samt bearnaise. 220:-

Grillad kalvrygg, nyslagen kallrörd bearnaise, tryffel- och chévrepotatis samt bakade och sherryinlagda plommontomater. 255:-

Nattbakad fläskkarré med BBQ-sås och vitlökssmör kryddat med sambal oelek samt oliv- och citronmarinerade grillade grönsaker, serveras med krämig potatisgratäng. 155:-

Wallenbergare med potatispuré, ärtor och skirat smör samt rårörda lingon. 140:-

Marinerad grillad lammytterfilé ”örter och vitlök” med ragu på rostad ostronskivling, soltorkade tomater, haricots verts, vitlök och fetaost, serveras med rosmarinsky och krämig potatisgalette. 225:-

Pepparstek på oxfilé med säsongens bästa grönsaker och pepparsås. 250:-

Grillad oxfilé med chilibéarnaise, grilltomat och rostad säsongssallad samt krispig mandelpotatis med västerbottensost. 265:-

Grillad kryddhjortytterfilé i bit med murkelsås, säsongens rotfrukter med backtimjan samt potatisterrin med västerbottensost. 230:-

Grillad kalvrygg med färsk sparris och gräddkokta murklor samt potatisbakelse med smak av parmesanost samt semibakad tomat. 255:-

Grillad biff med dijonbearnaise och äppelkapris samt friterad mandelpotatis och färskriven pepparrot. 230:-

Bakad biff ”54°C” pepparrot, foliebakade grönsaker, potatis och barollosås. 220:-

Hjortrygg med sidfläsk, champinjoner, smålök, morot, tryffel och rödvinssås samt mandelpotatispuré. 280:-

Grillad ryggbiff med stekta kantareller, säsongens primörer och bearnaisesås samt krämig potatiskaka med västerbottensost. 235:-

Biff ”bakad” 54°C, toppmurklor, kålgrillad romansallad, gröna bönor, portvinssky, tryffelcréme, sparrispotatispuré med brynt smör och rostad primörlök. 285:-

Eldad porcetta på svensk gårdsgris, kålrabbicremé, kålrot och svamp. 155:-

Grillad lammracks med tryfferad potatispuré, svamp och grillad kål samt brynt rödvinssås. 250:-

Chokladtryffel

Varmrätter fågel

Grillat majskycklingbröst med ragu på puylinser, sidfläsk och tryffelrisotto samt semibakad plommontomat. 245:-

Provençalebakad grillad majskycklingfilé med grillade grönsaker, serveras med sås på peppar och cognac samt fondantpotatis. 155:-

Grillad majskyckling med gräddkokta murklor, friterad schalottenlök, rödlöksmarmelad och äppelsky. 235:-

Grillad fransk kyckling med puylinser i rödvin och saltrostad potatis samt majscremé. 185:-

Glaserat ankbröst med ragu på ekskivling, äpple och jordärtskocka, serveras med tryffelpotatispuré. 225:-

Parmesanoststekt majskyckling med syrlig tomatconcasse och pesto samt grillade grönsaker. 165:-

Gremolatastekt majskycklingbröst med potatispuré kryddat med oliver och parmesanost, chilikokt rostad paprikasås samt provençalegrillade grönsaker. 185:-

Lax

Varmrätter fisk

Stekt gös i bit med brynt pepparrotssmör smörstekta kantareller eller champinjoner beroende säsong, grillad citron samt kokt potatis. 255:-

Ångad laxfilé med kräfthollandaise, pepparrot och säsongens primörer samt kokt potatis. 195:-

Rödtungafilé ”meunière” med svamp efter säsong, brynt smör och kokt potatis. 255:-

Rödingfilé med sockerärtor, forellrom och vitvinssås samt örtpotatispuré. 245:-

Halstrad torskrygg med rödvinssky, riven pepparrot, brynt smör och mandelpotatispuré samt stekt svamp med spenat. 260:-

Lökbakad lax med fänkålsbarrigoule, rovor och vitvinssås. 190:-

Ristad röding med svamp, löjrom, rova och ostron beurre blanc. 245:-

Kall inkokt lax med örtsås, inlagd gurka, citron och färskpotatis. 165:-

Halstrad rödingfilé med karljohanssvamp, sticklök och saffransfumet samt pressad potatis. 195:-

Vinpocherad västerhavstorsk ”classico” med handskalade räkor, dill, riven pepparrot, ägg, brynt smör och spenat med champinjoner samt säsongens potatis. 255:-

Rödtungafilé ”meunière” med svamp efter säsong, brynt smör och kokt potatis. 255:-

Halstrad röding med en cruditeésallad på brässerad fänkål och rädisor samt provençalebakade körsbärstomater, hummersås och mandelpotatispuré. 195:-

Vinångad laxfilé med löjromshollandaise, dill- och gräslöksslungad potatis med färsk grön sparris (sommarhalvåret) eller svartrötter (vinterhalvåret). 185:-

Marulk ”tom kai gai” med citrongräs och curry samt färska grönsaker och basmatiris. 345:-

Ört- och citrusmarinerad ångad laxkub med havskräfta, pilgrimsmussla och julliennegrönsaker samt vitvinssås och pressad potatis. 225:-

Lättrimmad odlad torsk med blåmusslor, gravade tomater och syrlig dillsås. 245:-

Pocherad rödtungafilé med saffran- och musselvelouté samt brässerad fänkål med Vikentomater, serveras med kokt potatis. 215:-

Marulksfilé täckt med örter och västerbottensost, pilgrimsmussla provençale och bouillabaissesås samt potatisterrin. 350:-

Rödingfilé med sockerärtor, forellrom och vitvinssås samt örtpotatispuré. 245:-

Rimmad lax med dillstuvad potatis och inlagd gurka. 165:-

Fjällröding ”halstrad” friterad ostronskivling, skogssvampssås, potatis och persiljerotspuré. 215:-

Bouillabaisse ”Säbb” helgeflundra, lax, pilgrimsmussla, räkor, blåmusslor, fänkål med rouile och potatis. 195:-

Norsk fjordlax ”lågtempererad”, tryffelhollandaise, säsongens primörer med färska bönor och dillslungad potatis. 190:-

Chokladtryffel

Vegetariska varmrätter

Tempura- och sesamfriterad blomkål med tryffelmayo och spenatsallad med hasselnötter. 180:-
Bakad rotselleri med dragonmajonnäs och lökringar samt apelsin- och rucolasallad. 175:-
Helbakad aubergine med getost, pinjenötter samt en kompott med sultanrussin och grönpeppar. 185:-
Smördegsrullad med dadlar, spenat och fetaost serveras med het tomatsås och grillade grönsaker. 185:-
Vegetarisk lasagne med provencalska grönsaker, fetaost och spenat. Serveras med solmogen tomatsås och tzatziki. 145:-
Linsbiff med vegetarisk rödvinssås, kryddsmör och stekt svamp samt rotsaksgratin. 170:-
Auberginelåda med fetaost, tomat och basilika serveras med en rökt paprikacremé och rucolasallad. 150:--

Chokladtryffel

Desserter och ost

Vispad jivarachoklad med krämig maräng, chokladjord och fermeterade bär. 95:-

Vaniljbavroise med brända mandlar och nyponyoghurt. 90:-

Mörk chokladmousse med hallonsmak, fylld med vanilj crème brûlée och sockerkaksbotten, serveras med nötmüsli, hallon och en frisk hallonsorbet. 90:-

Caramellbavroise med passionsfrukt och nougatcrisp samt mandelbotten, serveras med krokant och passionsfruktscurd. 90:-

Vanilj- och vitchokladpannacotta i större glas med bärgazpacho och mynta. 49:-

Mjölkchoklad- och Baileysmousse med citrusterrin, hallon och hallonjuice. 75:-

Rabarbersoppa med vanilj- och kardemumma brûlée samt färska bär. (Säsong maj-augusti.) 70:-

Tiramisú i glas 80:-

Pannacotta på mörk choklad och blodapelsin samt blodapelsingelé i glas. 49:-

Ananas i bitar ”cuba libre” med kokoscrème med vanilj, dulce de letche och kokos crisp. 95:-

Fläderkokt päron med vaniljmousse och kolaripple. 95:-

Chokladmousse med hasselnötscrunch, kola och dairo olivolja. 85:-

Hjortron ”surprice” med vaniljcremé och sötad hjortronmylta kryddad med mynta, serveras med krossade drömmar och sås på hjortron och älgört samt vulkan socker. 90:-

Mascarponemousse med citronpanacotta och smultronkompott. 95:-

Grand Dessert: Fyra nyanser av säsongens desserter. 135:-

Svenska och franska ostar x 2 med kex och fikonmarmelad. 85:-

Svenska och franska ostar x 4 med kex och fikonmarmelad. 110:-

Chokladtryffel. 20:-

Petit four. 25:-

Tårtor – se under Frukost & konferens eller Bröllop!

Desserter i glas

Smått och gott till kaffet?

Det lilla söta avslutet är ett ljuvligt sätt att avsluta en middag eller ett mingel på. Desserter gör vi ofta i mindre eller större glas, det är fiffigt när varje gäst får sitt eget lilla glas.

Mindre 39:-
Större 49:-

Välj mellan: (Minimum 20 per sort)

  • Bärgazpacho med vaniljpannacotta och mynta
  • Vispad jivarachoklad med chokladjord och fermeterade bär
  • Vaniljpannacotta med färska glaserade jordgubbar och mynta
  • Ljus chokladmousse med Baileys och rårörda hallon
  • Choklad och kolacremé med kanderade nötter
  • Vaniljcremé ”marängswiss” med chokladsås, banan och maräng
  • Vispad mjölkchoklad med nougat, hallonsås och färska hallon
  • Hallonmousse, hallonjuice och vit chokladkross samt färska hallon
  • Kanelpannacotta med lingon och rostad vit choklad
  • Mjölkchokladmousse smaksatt med tonkaböna, körsbärskompott och pistagenötter
  • Choklad i nyans ”Romerska bågar” med crisp och svartvinbär
  • Havtorn med vanilj- och yoghurtcremé samt krossade drömmar
  • Kokos- och vaniljpannacotta ”Mai tai” med ananas, rom och kryddor
  • Pannacotta på mörk choklad och blodapelsin
  • Vaniljmousse med hjortronmylta smaksatt med mynta
  • Vit chokladpannacotta med mangosalsa kryddad med cointreau
  • Blåbärsmousse med havrecrumble smaksatt med kardemumma och färska blåbär
  • Mörk chokladmousse med passionsfruktscurd och pekannötter
  • Fruktsallad med passionsfrukt och citruskesella samt nötter och strimlad mynta (fettsnålt)

Dessert

Godis och annat gott

Morotskaka / kärleksmums / kladdkaka / brownie med marsmallows 30:-

Morotskaka ”mini” i form / kärleksmums ”mini” i form 18:-

Macarons 20:-
Mandelkakor fyllt med smörkräm.

Mini Cup Cake 28:-

Kakor
Hallongrotta 15:- / hjortrongrotta 15:- / milanopinne 15:- / kolasnitt 10:- / chokladsnitt 10:- / vaniljdröm 10:-

Muffins 28:- eller muffins XL 30:-
Välj mellan choklad, äpple, hallon eller blåbär.

Äppel- och kardemummakaka (10 till 12-bitars) 120:-/form

Kardemummakaka (10 till 12-bitars) 120:-/form

Hemgjorda dessertpajer (12 till 14-bitars) (vaniljsås +5:-/p) 38:-/bit
Välj mellan blåbär, äpple, rabarber- och jordgubb, hallon eller citroncurd  med italiensk maräng.

Hemgjorda portionminidessertpajer 45:-/styck
Välj mellan körsbär och italiensk maräng eller citron med italiensk maräng.

Cheesecake (12- och 14-bitars) 38:-/bit
Välj mellan klassisk citron, hallon eller blåbär.

Chokladtryffel 20:-

Petit four 25:-

Skogsbärsmums i glas med hyvlad mörk choklad (fettsnålt) 49:-

Säsongens bärtatlett 55:-

Kladdkaka med vispad grädde (12-bitars plåt skuret i portionsbitar) 35:-/bit

Chokladkaka med mörk chokladtryffeltäcke (12-bitars) 39:-/bit

Valrhonachokladmoussetårta (10-bitars) 45:-/bit

Tårtor

Se under Frukost & konferens eller Bröllop!

Boka  Offert

Säbb & Blomqvist Catering · Telefon: 08-615 12 12 eller 0709-92 20 20 (jour) · restaurangen@sabb-blomqvist.se